Šport > Nogomet
15 ogledov

Mladi Slovenci dobili nasprotnike

primož gliha Benjamin Kovač
Evropska nogometna zveza (Uefa) je v Nyonu izžrebala kvalifikacijske skupine za evropski prvenstvi 2014 reprezentanc do 17 in 19 let.

Slovenska izbrana vrsta do 19 let bo igrala v skupini 9 skupaj s Švico, Anglijo in Andoro, medtem ko se bo reprezentanca do 17 let merila v skupini 4 skupaj s Škotsko, Madžarsko in Walesom.

Prvenstvo do 19 let bo na Madžarskem. Pot do tja pa sestavljata dva kvalifikacijska kroga. V prvem bo 13 skupin, iz katerih se bodo v tako imenovani elitni krog, ki bo spomladi 2014, prebile po dve najboljši reprezentanci iz vsake skupine in najboljša tretjeuvrščena. Na zaključnem turnirju bodo poleg Madžarske nastopilo še sedem reprezentanc iz elitnega dela. Kvalifikacijski turnir skupine 9 bo oktobra 2013 v Sloveniji.

Prvenstvo do 17 let pa bo maja 2014 na Malti. Na prvenstvo se bo poleg gostiteljice Malte uvrstilo še sedem reprezentanc, ki se bodo pred tem pomerile v kvalifikacijah. Te sestavljata dva kroga, v obeh pa se reprezentance merijo med seboj v obliki mini turnirjev. V prvem delu bo 13 skupin, iz katerih v naslednji krog neposredno napredujeta dve najboljši reprezentanci. Kvalifikacijski turnir skupine 4 bo tako kot pri dve leti starejših nogometaših septembra 2013 v Sloveniji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.