Šport > Nogomet
28 ogledov

Slovenci pomahali v slovo EP

Andraž Šporar Olimpija Crvena Zvezda Stožice Saša Despot
Slovenska mladinska nogometna reprezentanca (U-19) ne bo videla evropskega prvenstva, ki je na sporedu naslednje leto, saj je na domačem turnirju z dvema remijema in porazom osvojila zadnje, četrto mesto v skupini 10.

Za Švede je v 19. minuti zadel Muamer Tanković, za slovensko izbrano vrsto pa je v 48. minuti izenačil Gregor Bajde. V drugi tekmi skupine so Rusi v Bakovcih premagali Wales z 2:1 (0:0) in tako prepričljivo osvojili prvo mesto v skupini.

"Vsi se zavedamo, da so tudi Švedi velika reprezentanca in odigrati s Švedi in Rusi neodločeno, je zelo veliko. A moramo vedeti, da je prvo srečanje drugačno od zadnjega. Proti Rusom smo dolgo zdržali, lahko bi iztržili več, a Rusi so najboljši v skupini, to se je videlo. Proti Walesu smo imeli smolo, imeli smo posest žoge, a izgubili tekmo. V tej zadnji tekmi smo morali iti v tveganje, Švedom pa je zadostovala le točka. Zaradi tega so si lahko privoščili čakati in zabiti iz protinapada," je tekmovanje ocenil selektor Primož Gliha.

"Danes smo žogo izgubili po veliki napaki in prejeli zadetek, kar je bil šok za ekipo. Fantje so se dobro vrnili v drugi polčas, strnili želje in moči, potem pa poskušali in poskušali, kar jih je izčrpavalo. S takšno igro nato prideš v situacijo, ko lahko izgubiš ali zmagaš," je o današnji tekmi dejal Gliha.

primož gliha | Avtor: Benjamin Kovač Benjamin Kovač
Obstali pred vrati elite

Varovanci Primoža Glihe so v prvem kolu remizirali z Rusijo (0:0), v drugem izgubili z Walesom (1:2), v zadnjem, tretjem kolu, pa so še enkrat osvojili točko, tokrat proti Švedom. Vse skupaj ni bilo dovolj za vsaj drugo mesto, ki bi naše mlade upe še peljalo v nadaljne tekmovanje. Tako napredujeta Rusija in Švedska, Slovenci pa na žalost niso znali izkoristiti prednost domačega terena, poleg Slovenske Bistrice so tekme gostili tudi Bakovci.

Uvodni del kvalifikacij je bil sestavljen iz 12 skupin s po štirimi reprezentancami. V elitni krog je vodilo le prvo ali drugo mesto v skupini, napredovala pa je tudi najboljša tretjeuvrščena ekipa. V elitnem krogu, ki bo na sporedu spomladi, se bodo tem 25 ekipam pridružile še tri nosilke, ki jim ni bilo treba v uvodni del kvalifikacij.

Iz elitnega dela, ki ga bo sestavljalo sedem skupin s po štirimi ekipami, pa se bodo na zaključni turnir v Litvo, ki bo od 20. julija do 1. avgusta 2013, prebili zmagovalci skupin, ki se bodo tam pridružili gostiteljem.

Skupina 10:
Izida:
Slovenija - Švedska 1:1 (1:0)
Rusija - Wales 2:1 (0:0)

Lestvica:
1. Rusija         5:2    7
2. Švedska      5:5    4
3. Wales         4:6    3
4. Slovenija      2:3    2

Komentarjev 1
  • bober123 18:36 15.oktober 2012.

    Vaš komentar smo izbrisali, ker ni bil v skladu s Kodeksom komentiranja. Uredništvo zurnal24.si