Šport > Nogomet
34 ogledov

Gliha: "Pri Olimpiji ne le trener, ampak vse"

primož gliha Benjamin Kovač
Bojana Prašnikarja Olimpija, kot se je sam izrazil, "zaenkrat" še ni klicala, zato pa je še vedno v stikih z albansko nogometno zvezo za mesto tamkajšnjega selektorja. Primož Gliha ni in ne verjame, da bo kandidat za Olimpijinega trenerja.

"O teh stvareh ne morem govoriti, ker je to imaginarno. Ni bilo še nobenih stikov in ne verjamem, da bodo, ker sem prevelik trn v peti," je o svoji domnevni vlogi kandidata za trenerja Olimpije dejal Primož Gliha, ki ga boli, da se o njem govori in piše le kot o trenerju: "Pri Olimpiji nisem bil le trener, bil sem vse. Skrbel sem za drese, denar, reflektorje, predsednika Maribora Turka sem prosil, če bi z nami želel igrati tekmo. Danes pa me želijo predstaviti le kot trenerja, ker hočejo izničiti mojo vlogo." Opozarja, da si vlogo oživiteljev Olimpije želijo prilastiti mnogi, ki so se ji pridružili kasneje.

"Napisali so knjigo, da bi se lahko v njej našli nekateri, ki jih sploh zraven ni bilo. Čakali so v grmovju, videli, da se bo nekaj zgodilo, in se pridružili. To je tako, kot pravijo: že leta 1944 se je pridružil narodnoosvobodilnemu boju. V knjigi se bodo ti ljudje sami našli. Jaz nisem delal samo nečesa, ampak vse. Fantje, ki so se pridružili narodnoosvobodilnemu boju, so mi pa pomagali," dodaja bivši izvrstni reprezentančni napadalec.

Gliha je okrcal Ekipo, ki poroča, da je prav on, skupaj z Bojanom Prašnikarjem, kandidat za naslednika Dušana Kosiča: "Spet se je pojavila nekredibilna informacija, povezana z mojim imenom. Po njihovih informacijah naj bi bil kandidat za selektorja, kandidat za Muro pred časom, zdaj sem kandidat za Olimpijo. Če si z mojim imenom in priimkom dvigujejo naklado, mi je v čast, a na žalost nekredibilnega časopisa."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.