Šport > Nogomet
26 ogledov

Odhod Vršiča precej verjeten

olimpija bohemians evroska liga vršič valenčič Boštjan Tacol
V javnosti se je veliko ugibalo, ali bo izvrstni Olimpijin vezist in nogometni reprezentant Dare Vršič zapustil klub že pozimi. Neuradno smo izvedeli, da obstaja velika verjetnost za to.

V klubu morebitnega odhoda prvega strelca, ki ima pogodbo sklenjeno do konca koledarskega leta 2012, niso želeli potrditi: "Vsa reč je popolnoma enaka kot pred mesecem dni. Na tem področju se nič ne dogaja. Trenutno nas zanima le naslednja tekma," nam je povedal vodja odnosov z javnostmi in marketinga Tine Zupan, športni direktor Milenko Ačimović pa je dejal: "Imamo še eno kolo do zimskega premora. Najprej bomo odigrali še to, za nas zelo pomembno tekmo, nato pa bomo sedli skupaj z Daretom in se odločili, kaj in kako. Po nedelji bomo videli, kako je s ponudbami, vse skupaj smo do zdaj odlašali." Na vprašanje, ali so ponudbe za Vršiča že na njegovi mizi je nekdanji odlični slovenski reprezentant odvrnil: "Kot sem že dejal, zaenkrat na tem področju ne ukrepamo nič. Tudi zaradi tega, ker ne želimo obremenjevati Dareta. Več bo znano na začetku naslednjega tedna, ko se bomo s tem začeli ukvarjati."

Dare Vršič je sicer eden najboljših igralcev Prve lige in s 13 goli njen prvi strelec. Ni dvoma, da so sijajne igre Olimpijine prve violine ter njegovi reprezentančni nastopi - vključno s spektakularnim zadetkom proti Srbiji - pritegnile pozornost številnih klubov.

Posledično je jasno tudi, da ga Olimpija ne bo mogla več dolgo zadrževati. In zaradi sožitja med klubskim vodstvom ter Vršičem ga tudi ne bi/bo želela ovirati. Tudi zaradi svojih interesov, saj bo s prodajo brez dvoma precej narasla vsebina njene blagajne. Pred tedni je za nacionalni radio športni direktor Ačimović dejal, da bodo imele Daretove želje pri prestopu najpomembnejše mesto, sam Vršič pa je kot svojo najljubšo destinacijo omenil Bundesligo.

Ne le klubsko vodstvo, Vršiča, ki je v klub prišel januarja letos, obožujejo tudi navijači Green Dragons, ki so ga nominirali za svojo nagrado zeleno srce.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.