Šport > Nogomet
9 ogledov

Mladi Slovenci februarja na Portugalsko

Stojanović Kavčič seznam Škotska novinarska konferenca NZS Anže Petkovšek
Mlada slovenska nogometna reprezentanca, pod vodstvom selektorja Tomaža Kavčiča, se bo 6. februarja na prijateljski tekmi v gosteh pomerila z ekipo Portugalske.

Mlado reprezentanco Slovenije v drugem delu leta čaka začetek novih kvalifikacij za evropsko prvenstvo do 21 let, kjer bodo imeli pravico nastopa igralci, rojeni po 1. januarju 1992.

"Spet smo na začetku," je dejal selektor Tomaž Kavčič, ki je z lansko selekcijo U-21 prišel na prag play-offa: "Prihaja nova generacija, večinoma letnik 92 in 93, morda tudi kakšen 94. Od prejšnje generacije so ostali štirje igralci, s tem, da še ne vem, kaj bo z Janom Oblakom, Haris Vučkić pa je še naprej poškodovan."

Kavčič večino igralcev dobro pozna iz selekcije U-20: "Tudi ta generacija v sebi nosi naboj. Tekma s Portugalci je enako pomembna na igrišču kot izven njega, saj jo bomo izkoristili tudi za team building. Želim razviti prepoznavno igro, igrati dober nogomet in verjamem, da nam bo uspelo pripraviti nekaj igralcev, ki bodo kasneje dovolj kvalitetni tudi za A reprezentanco."

Novico, da sta se NZS in portugalska nogometna zveza dogovorili za prijateljsko tekmo, je Kavčič sprejel z navdušenjem: "Zelo sem vesel, da smo v tem terminu dobili tekmo s Portugalsko v gosteh. Mladi morajo igrati tekme z dobrimi nasprotniki, da lahko napredujejo, tokratni nasprotnik pa je v tej starostni kategoriji vedno med 10 ali 15 najboljšimi. To bo dobra izkušnja, le tako lahko delamo korak naprej."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.