Šport > Nogomet
14 ogledov

"Slabe izbire med temi kandidati ni"

Sašo Udovič pričakuje novo zmago Slovenije. (Foto: Nik Rovan) Nik Rovan
Kot najverjetnejši kandidati za novega selektorja se omenjajo Srečko Katanec, Tomaž Kavčič, Darko Milanič in Edy Reja. Za mnenje o njih smo vprašali nekdanjega reprezentanta Saša Udoviča.

Kaj menite o kandidatih za novega selektorja? Srečko Katanec ...
Katanec izjemno veliko zahteva, a je tudi zelo pošten, poskrbel je za veliki bum naše generacije. Pod njegovim vodstvom smo pokazali, da se tudi v Sloveniji igra odličen nogomet.

Darko Milanič, Tomaž Kavčič?
Dare je bil odličen soigralec, zdaj pa je tudi uspešen trener, učil se je tudi pri Ivici Osimu v Sturmu. Tudi o Tomažu Kavčiču lahko rečem le dobre stvari, tako o osebi kot trenerju. Je izjemen strokovnjak, odlično delo je naredil z mlado reprezentanco. Veliko zdajšnjih reprezentantov je že šlo skozi njegove roke. Z njim sijajno sodelujem v mladi reprezentanci. Slabe izbire med omenjenimi kandidati pravzaprav ni.

Edy Reja?
Poznam ga le prek medijev. Ne vem, ali je pravi za selektorja. Menim, da ni dovolj “notri”. Ne pozna toliko dogajanja v reprezentanci.

Kaj menite o Stojanovićevem delu?
Reprezentanco je prevzel ob zelo nehvaležnem času. Na koncu je bil pod velikim pritiskom javnosti, medijev in morda je zaradi tega z odstopom potegnil dobro potezo. Čas je, da se prenehamo ukvarjati s tem. Od Kopra do Maribora ali pa od Novega mesta do Jesenic, vsi, ki smo v nogometu, in navijači bi zdaj morali stopiti skupaj. Novi selektor bi moral imeti podporo vseh. Mislim, da na NZS, na čelu s predsednikom Aleksandrom Čeferinom, vedo, kaj počnejo in dobro opravljajo svoje delo.

 

Komentarjev 3
  • Žurnalček 11:50 13.december 2012.

    Javnost ne želi, ampak ZAHTEVA Katanca!!!! Med željo in zahtevo je velka razlika !

  • Žurnalček 11:48 13.december 2012.

    Če Katanca daješ v družbo mediokritetov in trdiš , da so vsi enako dobri, potem ali nimaš pojma v fuzbalu, al se pa prilizuješ enemu ali dvema ! Dokler bodo pa na zvezi taki dvoličneži, pa adijo SLO fuzbal !

  • Realist 11:10 11.december 2012.

    Še vedno trdim da Slaviša ni bil slaba izbira, dobil je v roke fante v nepravem času in potem je prvi poraz proti Švici in tisti nesrečni poraz proti Norveški naredil svoje. Fantje bodo morali tudi v svojih glavah malce ...prikaži več razčistiti kako naprej. Novi selektor bo imel veliko dela, kdorkoli bo že prišel, upam le da mu bo uspelo. Verjamem, da se bodo na zvezi odločili za pravo potezo. Vsi kandidati so vsaj zame dobra izbira.