Šport > Nogomet
16 ogledov

Kampl: "Tako ne gre več naprej"

slovenija ciper ljudski vrt kevin kampl Anže Petkovšek
Slovenska nogometna reprezentanca je v Skopju, kjer bo v sredo ob 18. uri igrala prijateljsko tekmo z Makedonijo, že opravila trening. Selektor Slaviša Stojanović je uigraval nov sistem, ki ga bo ob odsotnosti nekaterih standardnih nogometašev preizkusil na sredinem obračunu.

Slaviša Stojanović bo tako namesto Miša Brečka na desni bočni branilski položaj postavil Andraža Struno, v sredini obrambe bo ob Marku Šulerju namesto poškodovanega Boštjana Cesarja igral Dominic Maroh, na levem bočnem pa Bojan Jokić. Glavne spremembe se obetajo v zvezni vrsti, kjer naj bi zaigrala trojka Kevin Kampl, Rene Krhin in Andraž Kirm, za napadalcema Josip Iličić, v napadu pa Tim Matavž ter Robert Berić oziroma Zlatko Dedić.

Slovenija zbor reprezentanca Ptuj hotel Primus Slaviša Stojanović | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Ali bo takšna postavitev odslej tudi prva izbira, pa je odvisno tudi od tekme z Makedonci. "Bomo videli, kako bo funkcionirala. Nova postavitev je posledica tega, ker mogoče nismo zmogli vzpostaviti dobrega kontakta v sredinskem delu igrišča. Zdelo se mi je pametno v tem trenutku, da postavim v zvezno vrsto še dodatnega igralca s kreativnostjo, da pridobimo malce več držanja žoge v sredini in iz tega malo večjo kreacijo, ki bi morala zadostovati, da naši napadalci pridejo do priložnosti za zadetek. Če nimamo filtracije žog v konico napada, potem je težko zadeti. To je povsem jasno. Če bo to delovalo, je super, imamo še dodatno alternativo. Normalno pa, da je vse skupaj malce oteženo za prvo kvalifikacijsko tekmo spomladi z Islandijo, saj bosta na njej manjkala Josip Iličić in Andraž Kirm. Tako da je tudi tu treba poiskati rešitve. Je pa časa malo," je na novinarski konferenci v Skopju povedal Stojanović.

Kampl: "S Krhinom sem vedno rad igral"

Eden tistih, ki bi lahko zaigral v zvezni vrsti je Kevin Kampl. "Vsak igralec si želi, da začne tekmo. To je prijateljska tekma, bomo poskušali nekaj novega, zato tudi so te prijateljske tekme. Pomembno je, da bo ekipa prava na igrišču, vseeno kdo igra. Po zadnjih tekmah moramo tudi ljudem v Sloveniji pokazati, da smo prava ekipa. To smo si tudi obljubili na včerajšnjem sestanku. Tako pač ne gre več naprej. Vsak igralec mora dati vse od sebe in verjamem, da tudi bo tako," meni Kampl, ki bo bržčas spet združil moči na sredini igrišča s kolegom iz mlade reprezentance Renejem Krhinom.

"Vedno sem rad igral z njim v reprezentanci do 21 let. On je bil malce bolj obrambno usmerjen, jaz bolj napadalno. To je tam dobro šlo skupaj. Kako bo zdaj, ne vem, selektor nas bo že dobro postavil," pravi Kampl, ki napoveduje trd boj z Makedonci. "Vse skupaj je super, stadion je super, upam, da bo kaj gledalcev (napovedujejo, da jih bo manj kot 10.000 na stadionu s kapaciteto 33.000; op. STA). Tudi Makedonija ima dobro ekipo, ima dobre nogometaše, tekma bo težka, borba bo huda. Kdor bo igral bolj s srcem, bo po moje tudi zmagal," je zaključil vezist Salzburga.

Coentrao Pandev Portugalska Makedonija prijateljska tekma Leiria | Avtor: EPA EPA
Postaviti nove temelje

Slovenija je na zadnji lestvici Mednarodne nogometne zveze izgubila kar nekaj mest in je trenutno 49., Makedonija pa je pridobila 21 mest in je 83. Kot zanimivost velja omeniti, da je bila Slovenija prvi uradni tekmec makedonske izbrane vrste, ki je leta 1993 na prijateljski tekmi v Kranju zmagala s 4:1. Makedonci so bili boljši tudi na drugi medsebojni tekmi, in sicer leta 1994, ko so v Skopju slavili z 2:0.

"Prisotna je želja po zmagi, vedno pa se ne izteče po željah. Gotovo se zavedamo odgovornosti, vsaka tekma je pomembna. Tale jutrišnja ne pomeni nič iz točkovnega segmenta, je pa gotovo pomembna v drugih vidikih. Glavna poanta je poiskati igralski kader za naprej," poudarja Stojanović in dodaja: "Zmaga ne prinaša nič - razen odgovorov na vprašanja, ki so odprta v tem trenutku, prav tako niti eventualni poraz, o katerem normalno ne razmišljam, ne bo ničesar bistveno spremenil. Treba bo pač analizirati zadeve po tej tekmi, postaviti nove temelje, ki bodo bazirali na nekaterih stvareh, ki doslej niso bile v prvem planu. Težko je konkretno povedati, kaj so te stvari, saj so analize v teku, gotovo pa bodo temeljile na skrčenem kadru igralcev, na določeni sistemski postavitvi in vrnitvi na izhodišče, ki je prejšnje generacije pripeljalo na velika tekmovanja. To pa sta odgovornost in disciplina. Pretirano razmišljanje, koliko smo dobri, ne pride v poštev, če tega ne pokažemo na igrišču. Moramo biti skromni in iz te skromnosti priti do tega, kar si želimo," je zaključil Slave.

Komentarjev 4
  • Realist 09:24 14.november 2012.

    Ma kakšen Velikonja, kaj je s tabo? Mislim, da je Slaviša za to tekmo z makedonci naredil pravi preskok in da bodo ti igralci ki so v prvi postavi lahko naredili malce več v kreativnosti in prepoznavnosti naše igre, samo ...prikaži več upam, da se bodo še ujeli. Pristop samo še more bit pravi pa nam zmaga ne uide. Gremo naši!

  • s4turn 07:50 14.november 2012.

    Pridi in se preizkusi kot manager kluba v skupnosti, ki je vedno večja! Klikniti moraš zgolj na spodnjo povezavo in se prijaviti! http://www.powerplaymanager.com/r1002884Pa veliko športnih uspehov ti želim! ;)

  • radiator 00:55 14.november 2012.

    Hej, ti, pametnjakovič! Eti ne igra v klubu! Ni ga niti na klopi za rezerve. Izven pogona je totalno! In ti bi ga vlekel v reprezentanco?