Šport > Nogomet
25 ogledov

Najmanj dva gola

slovenija ciper ljudski vrt Tim Matavž Anže Petkovšek
Reprezentanca. Slovenija v Albaniji še ni izgubila tekme proti gostiteljem. Tokrat potrebuje zmago.

Nogomet. “Proti Cipru smo osvojili tri točke, a s tem se ne smemo zadovoljiti, tudi v Albanijo moramo iti po zmago,” je bil pred odhodom v Tirano odločen vezist slovenske izbrane vrste Jasmin Kurtič.

Tradicija na strani gostov

Slovenci so proti Albancem do zdaj sicer odigrali že pet tekem, na štirih kvalifikacijskih dvobojih in enem prijateljskem pa so trikrat zmagali in dvakrat igrali neodločeno. Na albanskih tleh so sicer dvakrat zmagali.

Osredotočiti se na tri točke

“Upam, da se nam bodo številne zapravljene priložnosti proti Cipru vrnile že v Albaniji in da bomo dosegli najmanj dva gola za zmago. Verjetno bo to dovolj, ampak osredotočiti se moramo tudi na obrambo, kajti na zadnji tekmi smo prejeli res naiven zadetek, kar se ne sme več ponoviti,” je pred dvobojem z orli razmišljal Josip Iličić, ki je še dodal: “Do konca kvalifikacij bo še težko, ker lahko vsak premaga vsakogar, kar smo spoznali tudi sami. Moramo se osredotočiti le na te tri točke, potem pa bomo imeli še nekaj časa, da se pripravimo na naslednje tekme.”

Dvoboj na stadionu Qemal Stafa, ki je bil na zadnjih domačih tekmah albanske reprezentance bolj kot ne prazen, se bo začel ob 20.45.

Komentarjev 3
  • Valon Kokollari 15:14 16.oktober 2012.

    albanija slovenija 3-1

  • bober123 09:08 16.oktober 2012.

    Vaš komentar je bil izbrisan zaradi kršenja kodeksa Žurnala24.

  • Votko 08:35 16.oktober 2012.

    Naši fantje bodo danes zmagali. Tukaj ni dvoma. Jaz mislim, da ne bodo več tako nervozni, saj so si z zmago nad Ciprom pridobili dovoljšno mero samozavesti, da bodo tako pomembno tekmo kot je ta danes zmagali. Namesto Cesarja bo ...prikaži več v obrambi Maroh in tukaj v zadnji vrsti po moje ne bo težav. Tudi napadalcem se odpira in zagotovo bodo tri točke naše!