Šport > Nogomet
31 ogledov

Mladi Slovenci ugnali svetovne prvake

U-21 reprezentanca Katarina Ponjavić
Slovenska reprezentanca do 21 let je v Kopru na svoji peti tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2017 v skupini 2 premagala Srbijo z 2:0 (0:0).

Srbi so v Koper pripotovali na drugem mestu skupine 2, vendar z enakim točkovnim izkupičkom kot vodilna Italija, Slovenija je bila s tekmo več od tokratnih tekmecev tretja. Izbranci Primoža Glihe so na koncu zmagali z 2:0, s tremi točkami proti aktualnim svetovnim prvakom do 20 let pa so začasno prevzeli vodstvo.

V prvem polčasu so bili Srbi več pri žogi in bolj aktivni, vendar so svoje priložnosti imeli tudi Slovenci. Sergej Milinković-Savić je prvi poizkusil v četrti minuti, v osmi je prvič za Slovence poizkusil Andraž Šporar, obakrat sta se z obrambama izkazala vratarja. V 10. minuti je bil še enkrat nevaren Šporar, ki je žogo poslal mimo gola, strel Lea Štulca v 15. minuti je ustavil Stefan Čupić.

Milinković-Savić je v 17. minuti žogo poslal v naročje Grega Sorčana, ki je bil še enkrat na mestu v 28. minuti. V 39. minuti je napadalec Olimpije Šporar vnovič streljal, vendar Čupić ni imel večjih težav. Do konca polčasa so gosti še dvakrat poizkusili, vendar posebej nevarno za slovenskega vratarja ni bilo.

Šest minut po začetku drugega polčasa je do takrat najlepšo priložnost Slovenije zapravil Šporar, ki je streljal z desne strani, Čupić se je izkazal z obrambo. Deset minut kasneje pa je napadalcu Olimpije le uspelo žogo spraviti v srbski gol. V 61. minuti je iz kota podal Miha Zajc, srbska obramba žoge ni izbila, do okroglega usnja pa je prišel Šporar, se dobro obrnil in jo poslal za hrbet Čupića.

Sedem minut pred koncem rednega dela so Slovenci zadeli še drugič. Rezervist Dino Hotič je izkoristil podajo Domna Črnigoja, lepo pretekel srbsko obrambo in žogo poslal na daljšo vratnico nemočnega Čupića.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.