Šport > Nogomet
766 ogledov

Mladi slovenski nogometaši dobili spektakularne nasprotnike!

Slovenska nogometna reprezentanca do 17 let Twitter/NZS
Slovenski reprezentanti do 17 let na evropskem prvenstvu s Srbijo, Španijo in Italijo.

Slovenska kadetska nogometna reprezentanca bo še četrtič v zgodovini nastopila na evropskem prvenstvu do 17 let. Varovanci nekdanjega reprezentanta Miša Brečka so tekmece dobili po današnjem žrebu na Madžarskem in bodo igrali v skupini B s Srbijo, Španijo ter z Italijo, je na spletni strani zapisala Nogometna zveza Slovenije (NZS).

Zaključni turnir bo med 17. majem in 2. junijem. Skupinski del tekmovanja, na katerem sodeluje 16 reprezentanc, bo med 17. in 24. majem. Četrtfinalne tekme so na sporedu 27., polfinalne pa 30. maja. Evropski prvak bo znan po finalu 2. junija, naslov branijo Francozi. Razpored tekem bo znan kmalu, je še zapisala NZS.

Pet najboljših reprezentanc prvenstva si bo zagotovilo tudi nastop na svetovnem prvenstvu do 17 let, ki bi moralo biti letos v Peruju, a ga je Mednarodna nogometna zveza južnoameriški državi danes zaradi neizpolnjenih infrastrukturnih zavez odvzela.

Ob štirih polfinalistih bodo na SP, ki bo med 10. novembrom in 2. decembrom, odpotovali še zmagovalci dodatne tekme med dvema premaganima četrtfinalistoma z najboljšim izkupičkom v skupinskem delu tekmovanja.

Slovenska izbrana vrsta do 17 let je na evropskem prvenstvu prvič igrala leta 2012, ko je prvenstvo stare celine potekalo prav v Sloveniji, nato pa še leta 2015 v Bolgariji in leta 2018 v Angliji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice