Šport > Nogomet
40 ogledov

Mladinke preveč pijane za tekmo

Liga prvakov, žoge EPA
Razlog za odpoved tekme ženskih mladinskih reprezentanc Srbije in Škotske je bil precej nenavaden.

Ženske mladinske (U19) reprezentance Cipra, Srbije, Škotske in domače Albanije so se v preteklih dneh v Draču merile v eni od kvalifikacijskih skupin za nastop na evropskem prvenstvu, ki bo prihodnje leto na Severnem Irskem. 

Škotinje in Srbkinje so v prvih dveh kolih prepričljivo premagale tako Albanke kot Ciprčanke, v zadnjem kolu pa bi se morale pomeriti med seboj. Srečanje sicer ne bi več odločalo o ničemer, saj sta si obe reprezentanci že zagotovili nastop v drugem delu kvalifikacij, a to, kar so si dovolile Škotinje, je kljub temu nedopustno.

Srečanje je bilo namreč odpovedano, uradni razlog za to pa so bili "zdravstveni problemi" Škotinj. Nogometna zveza Srbije (FSS) je na svoji spletni strani zapisala, da je Uefa začela preiskavo dogodka, kar je takoj vzbudilo sume.

Srbski mediji so hitro odkrili pravi razlog za odpoved srečanja. Velik del škotske ekipe naj bi se ga večer pred srečanjem tako močno napil, da selektor na igrišče ni mogel poslati dovolj igralk, ki bi bile primerno pripravljene na obračun, poroča B92.

Napredovale tudi Slovenke

V prvi fazi kvalifikacij so bile uspešne tudi Slovenke pod vodstvom Petre Mikeln, ki so si napredovanje iz skupine (igralo se je v Prekmurju) z Rusijo, Izraelom in Grčijo zagotovile z dvema zmagama in enim remijem. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.