Šport > Nogomet
357 ogledov

Modrić se je opravičil Skomini in Slovencem

Luka Modrić Real Madrid Manchester City PrtSc
Hrvaški reprezentant se sramuje besed, ki jih je izgovoril na sredini tekmi lige prvakov.

Hrvaški nogometni reprezentant Luka Modrić je ta teden v Sloveniji poskrbel za precej razburjenja, potem ko je v končnici tekme lige prvakov, kjer je njegov Real premagal Manchester City in se uvrstil v finale, namenil nekaj ostrih besed slovenskemu sodniku Damirju Skomini. Po nekaj dneh se je Modrić opravičil za žaljivo obnašanje.

Hrvaški vezist je v sredo igral do 88. minute, ko ga je zamenjal rojak Mateo Kovačić. Na klopi za rezervne igralce je Modriću prekipelo po nedosojenem prekršku nad Cristianom Ronaldom, nakar je Skomini izrekel: "Je... ti mater slovensko v p..." Te besede je ujel tudi televizijski posnetek, slovenski sodnik oziroma njegovi pomočniki pa tega na Modrićevo srečo niso slišali. Posnetek se je hitro razširil in seveda predvsem v Sloveniji vzbudil veliko odzivov.

Zdaj se je odzval tudi nogometaš. V pogovoru za časnik Jutarnji list je dejal, da ga je sram, ker je tako reagiral, ter da se opravičuje Skomini in vsem v Sloveniji, ki jih je prizadel.

"V napetosti zadnjih trenutkov tekme so me odnesla čustva. Zdaj mi je zelo nerodno zaradi tega, zaradi grde psovke, saj ponavadi ne reagiram tako. Kakorkoli, ne glede na napetost si tega ne bi smel privoščiti. Ni bilo prav, da sem se tako obnašal, zato se opravičujem predvsem sodniku Skomini, pa tudi vsem v Sloveniji, ki jih je prizadela moja prostaška reakcija," je v pogovoru za Jutranji list dejal Modrić.

Komentarjev 13
  • matermila 06:57 08.maj 2016.

    Ali kdo verjame v iskrenost njegovega opravičila?Hrvati se ne držijo niti podpisanih dokumentov,kaj šele samo izrečenih floskul.Je bi ga,je pač žogobrc in ti so posebne sorte modeli.Drugo vprašanje pa je vprašanje rasizma.Če j...š mater Albancu,ali celo temnopoltemu,si zrel za odstrel,če ...prikaži več j...š mater Slovencu,ali ga kako drugače nategneš,se malo opravičiš in stvar je rešena.Boli Špance in FIFO k...c za Skomino,za Slovence,sam da bo ustaša še naprej igral.

  • KOJAK 19:10 07.maj 2016.

    Z gotovostjo lahko trdim da si KMET tako kot Modrić. Sorry on je seljak ti pa kmet.

  • marabunta 15:05 07.maj 2016.

    ne pretiravajmo, ....na tekmah se itak vsepovsod preklinja in vsem po vrsti j...mater, živčki pač delujejo na polno