Šport > Nogomet
7 ogledov

Mou: "Arogantni smo, če slavimo ali ne!"

Svein Oddvar Moen in Cristiano Ronaldo
1/8
Reuters
Peto kolo Lige prvakov nas pričakuje ta teden. V skupini D se v torek obeta dvoboj ekip s popolnoma drugačno zgodovino sezone: Real ima štiri zmage, Dinamo pa štiri poraze. Za beli balet bo končno tekmo začel tudi Nuri Sahin. Na novinarski konferenci so Španci več pozornosti kot Hrvatom namenjali sobotni ligaški tekmi, kjer je Real v Valencii srečno zmagal, trener José Mourinho pa proslavljal kot še nikoli. Domačemu igralcu Jordiju Albi je rekel, da je "pajac". Več v videu.

Kaká, Marcelo, Alvaro Arbeloa, Ricardo Carvalho, Angel di Maria so imena, ki ne bodo nastopila za Real proti Dinamu v 5. kolu Lige prvakov v skupini D. Zato pa je končno – zaradi poškodb po prestopu v začetku za Real igral vsega 24 minut v enem nastopu – nared Nuri Sahin. "Ne vem, ali sem pripravljen za vseh 90 minut, ampak nared sem," je dejal 23-letnik na tiskovni konferenci: "Dolgo sem moral čakati, ampak zdaj ne čutim nikakršnega pritiska. Besed strah in pritisk ne poznam." Sahin je lani dortmundski Borussii pomagal do nemškega naslova, za Real pa nato nastopil le na tekmi z Osasuno.

Zato bi bil obračun z zadnjim Dinamom, ko bi si Real z zmago že lahko zagotovil prvo mesto v skupini, lahko idealna tekma za nabiranje minut. "Logika narekuje, da bo (Sahin, op. a.) začel tekmo," je napovedal Jose Mourinho, čigar ekipa ima za sabo kar 11 zmag v vseh tekmovanjih. Tekma z Valencio, kjer je Real srečno odnesel vse tri točke, je bila glavna tema pogovorov na novinarski konferenci. Mourinho je po enem izmed golov od veselja "zajahal" Joséja Callejóna, Argentinec Gonzalo Higuaín pa je skorajda zagotovo igral z roko v svojem kazenskem prostoru, a sodnik ni dosodil najstrožje kazni. Mourinho pravi:

"Valencii bi naše slavje moralo laskati. Tako se ne proslavlja na običajni tekmi, proti običajnemu nasprotniku. Tako se slavi po velikih zmagah, po tistih, za katere si trpel. In Valencia ima ekipo za naslov prvaka. Glede na način, na katerega se je tekma odvijala, smo vedeli, da bo še težje, kot smo pričakovali. Ampak kritiki pravijo, da smo arogantni, če ne proslavljamo zadetkov, če pa to storimo, smo prav tako (arogantni, op. a.). Kdor je igral nogomet ali je v njem deloval, ve, da se zmaga skriva v karakterju in trpljenju igralcev. Nekateri so utrujeni igrali že od prve minute. Proslavljati ne pomeni užaliti." O Higuaínovi roki, za katero je Argentinec po tekmi trdil, da to ni bila, pa je Mou pristavil: "Nimam mnenja. Jasno je. Jaz nimam dvomov."

Dinamo: "Ne bojimo se golijade"

"Za Dinamom je odlično leto. Odhod v Madrid je prava smetana na torti. Ne obremenjujem se z rezultatom. Mi lahko le dobimo. A ne mislim golov, ne bojim se golijade. Nimam pojma, kdo bo igral, naj tisti, ki si to zasluži. Želim si, da bi Real nastopil tudi z Ronaldom, to bi bil pravi spektakel. Jerko Leko ga je v Zagrebu dobro omejil. Srečanje veliko pomeni za promocijo Hrvaške in nogometa, to je hit tekma, mi pa nismo rekli zadnje besede v Ligi prvakov," je pred odhodom v Madrid razlagal najvplivnejši mož kluba Zdravko Mamić.

"Upam, da bomo agresivni kot v Zagrebu (bilo je 0:1, op. a.). Paziti pa se moramo rdečega kartona, saj je Real na domačem igrišču zaščiten," opozarja trener Krunoslav Jurčić.

Barcelona brez Inieste v Milanu

Barcelona, branilka naslova, bo v sredo v Milanu igrala brez treh nogometašev. Že dalj časa poškodovanemu Nizozemcu Ibrahimu Affelayu sta se na seznamu poškodovanih pridružila še španski vezist Andrés Iniesta in brazilski branilec Adriano.

Iz katalonskega velikana so sporočili, da Inieste v Milanu ne bo, namesto njega pa bo na priložnost čakal Jonathan dos Santos. Španski reprezentant si je poškodoval levo stegensko mišico na zadnji prvenstveni tekmi proti Zaragozi (4:0). Adriano se je poškodoval na zadnji reprezentančni akciji Brazilije in bo prav tako zaradi poškodbe mišice manjkal tri tedne. Affelay bo zaradi poškodovanih kolenskih vezi verjetno izpustil preostanek sezone. Barcelona je pred tekmo v Milanu na vrhu lestvice skupine H, pred italijanskim predstavnikom pa ima dve točki prednosti. Prva tekma v katalonski prestolnici se je končala z rezultatom 2:2.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.