Šport > Nogomet
27 ogledov

Mamić na pomoč poklical specialce

dinamo bad blue boys
1/3
Goran Stanzl/PIXSELL
Navijači zagrebškega Dinama Bad Blue Boys so po tekmi svojega kluba z Zagrebom obkrožili tribuno s klubskimi prostori, ki so jih zaščitili specialci. Zaposleni v klubu obupno pozivajo pristojne institucije, da naj vendarle preprečijo prizore nasilja in groženj.

Nekaj sto navijačev Bad Blue Boys je po tekmi z Zagrebom, ki jo je Dinamo dobil z 1:0, krenilo proti zahodni tribuni maksimirskega stadiona, pod katero so klubski prostori. Ko so prišli tja, so jih obkrožili pripadniki specialne policije. Potem ko so kakšnih 15 minut skandirali proti Zdravku Mamiću, žalili njega ter igralce, so se dokaj mirno razšli.

Na neokusne, včasih primitivne  proteste navijačev so se z javnim pozivom pristojnim institucijam odzvali zaposleni v klubu, ki so do vratu siti groženj, tudi s smrtjo, žaljenja, skrivanja po klubskih prostorih, dejstva, da je Dinamo "kdo ve katerikrat talec skupine destruktivnežev" in čakanja, da se razgrete glave razidejo, preden se lahko odpravijo domov.

"To je naboj, iztreljen v vse otroke, ki vsak dan prihajajo na trening Dinama in ponosno nosijo njegov grb na svojih malih prsih. To je naboj, izstreljen v njihove starše in športni obraz Hrvaške, s katerim se ponašamo pred vsem svetom. Nam želite pomagati, da delamo v miru? Da nadarjeni otroci še vedno z nasmehom prihajajo v klub, ki ga ne ogroža manjšinska, destruktivno razpoložena skupina? Želite, da igralci Dinama kot športni akterji, ki imajo pravico do tega, pridejo do tribun in zaploskajo pravim navijačem? Želite zmanjšati količino nasilja in žalitev v medijih? Potem preprečite novi naboj," so med drugim zapisali na klubski spletni strani.

Komentarjev 1
  • 1111 14:15 06.november 2011.

    ...Mamić ti si kreten nad kreteni!!!