Šport > Nogomet
13 ogledov

Zagreb slavi LP! "To je izpolnitev sanj."

dinamo zagreb prihod liga prvakov Tomislav Miletic/PIXSELL
Zagreb slavi prvo uvrstitev Dinama v Ligo prvakov po 12 letih. Čeprav so se nogometaši z gostovanja vrnili ob treh ponoči, jih je na letališču pričakalo nekaj sto najzvestejših navijačev. "Smo med 32 najboljšimi ekipami Evrope. Sploh veste, kaj to pomeni?"

"Kela brani nemogoče," so zagrebški navijači vpili na letališču, ko so vratar Ivan Kelava in soigralci prispeli domov. Dinamo je prvo tekmo dobil s 4:1, a povratna je bila vse prej kot formalnost. Z igralcem manj so zaostali z 0:2, nakar je Malmö v zadnjih minutah izvedel pravo ofenzivo. Ko je Kelava v 93. minuti obranil nemogoče, je postal novi junak Dinama, ki se je prvič po 12 letih uvrstil v skupinski del Lige prvakov. Zagrebčani tako niso postali četrti klub, ki bi zapravil vodstvo s 4:1.


"To je noro. Navijače smo slišali že na avtobusu, ki nas je od letala peljal na terminal. Po porazu na Švedskem res nismo pričakovali takega sprejema. Velika hvala navijačem,"
je na letališču dejal Jerko Leko. Nogometaši so nato z navijači 30 minut peli, skakali in se veselili, Zdravko Mamić pa je, kot je obljubil, stal v ozadju in bil skoraj povsem tiho. "Nismo igrali dobro, a to sploh ni pomembno. Z letošnjimi igrami smo dokazali, da si zaslužimo Ligo prvakov," je dejal Kelava. Presrečen je bil tudi kapeten Milan Badelj: "To je izpolnitev sanj. Verjeli smo vase. Vstop v Ligo prvakov je bil naš cilj. Občutek, ko nam je uspelo, je izjemen. Smo med 32 najboljšimi ekipami Evrope. Sploh veste, kaj to pomeni? Igrali bomo proti ekipam s samega vrha in to je fantastično."

"Dinamo je maksimalno nadzoroval tekmo. A zgodilo se je le, česar smo se najbolj bali – ostali smo brez igralca. Vedno se govori o fair playu, torej bi ta na taki tekmi moral biti. Pri rdečem kartonu je igralec ležal na tleh, naši fantje so stali, njihov pa je vzel žogo in kar nadaljeval igro. To je definiralo tekmo," se je ob dogodke v 50. minuti obregnil trener Dinama Kruno Jurčić. "Doživaljali smo pravo grozo. Bili smo v neugodnem položaju, z igralcem manj. A vse to bomo hitro pozabili. Analizo tekme bomo izpustili. Pomembno je le, da smo dosegli uspeh, ki smo ga čakali 12 let." Trenerja je razjezilo še vprašanje enega od hrvaških novinarjev, čes zakaj so pokazali povsem drugačen obraz kot na prvi tekmi v Zagrebu. "Dinamo ni pokazal dveh obrazov, nadzirali smo tekmo. Kakšno je to vprašanje po uvrsitvi v Ligo prvakov?"

Komentarjev 3
  • jurij 19:11 24.avgust 2011.

    smešni ste, ti tele zahojeno lahko samo sanjaš da bo kak naš klub v LP.

  • Tadej Matetič 10:32 24.avgust 2011.

    ja in? so pa v LP....kake finte maš......

  • puksicd 10:13 24.avgust 2011.

    "Smo med 32 najboljšimi ekipami Evrope. Sploh veste, kaj to pomeni?" Ja, da ste 32. :-)