Šport > Nogomet
15 ogledov

Mou: "Osvojil sem vse lige, ki sem jih želel"

Mourinho Benzema Ramos Higuain Athletic Bilbao Real Madrid Liga BBVA Španija lig Reuters
José Mourinho je v sredo zvečer postal prvi trener v zgodovini, ki mu je uspelo ligaški naslov osvojiti v portugalski, angleški, italijanski in španski ligi. Samooklicani "Special One" je po slavju v Bilbau priznal, da je osvojil naslove v vseh ligah, ki si jih je želel.

"Moja ekipa je igrala najboljši nogomet v zgodovini, drugo pa je, da nekateri razsvetljenci mislijo, da obstaja samo en unikaten nogomet. Ampak to so ljudje, ki nogomet poznajo samo prek Googla. Od tam jemljejo svoje znanje, ampak vedo malo," je José Mourinho na Realovem avtobusu razlagal za portugalsko televizijo SIC. Po naslovih pri Portu, Chelseaju in Interju je z Real Madridom v sredo zvečer osvojil še svoj sedmi ligaški naslov kariere.

• Navijači Reala že proslavljali na Cibelesu
• Ramos: "Tokrat ne bom izpustil pokala"
• Konec monopola Barçe: Real 32-ič prvak

"Igrali smo spektakularen nogomet, dosegli smo izjemno število golov in izjemno število zmag. Zmaga pomeni še več, ker smo jo dosegli proti ekipi, kot so oni (Barcelona, op. a.), ker so velika ekipa in bodo to ostali še naprej. Mi bomo nadaljevali z delom, ignorirali vse skupaj in se jim poskušali še približati," je nadaljeval Mourinho. Portugalec je v intervjuju še priznal, da je po zmagah v štirih različnih državah zdaj dosegel vse, kar mu je srce poželelo.

"Nobena liga me več ne motivira tako, da bi rekel, da jih bom osvojil pet, šest ali sedem. Osvojil sem tiste, ki sem jih hotel. Ligo svoje države in tri najpomembnejše evropske. Nimam ambicije, da bi osvojil še peto ali šesto, ali da bi šel v drugo evropsko državo in poskušal zmagati tam. Ne. Osvojil sem tiste, ki sem jih hotel, čeprav imam do konca še mnogo let. Nisem utrujen, še veliko časa bo minilo do takrat, ko se bom utrudil," je še dodal Mourinho.

Ronaldo: "Najboljši nogomet tisti, ki prinese največ točk"

Za televizijo svoje države je nekaj besed na klubskem avtobusu spregovoril tudi Cristiano Ronaldo. Portugalec je s svojim 44. ligaškim zadetkom in zgrešeno enajstmetrovko za dva gola zaostal za trenutno vodilnim strelcem prvenstva Lionelom Messijem, po koncu tekme pa je priznal, da je izjemno vesel svojega premiernega naslova španskega prvaka.

"Veselje, veliko veselje, to je moj prvi španski naslov, ki mi je v veliko zadovoljstvo. Glede na celo leto smo si ga zaslužili," je dejal Ronaldo. "Sedem točk pred Barcelono je razlika, ki je ni lahko doseči, ampak povsem smo si jo zaslužili. Najboljši nogomet je tisti, ki prinese največ točk," je še pristavil kapetan Portugalske, ki ga zdaj čaka še evropsko prvenstvo na Poljskem in v Ukrajini.

Velike nasprotnike je v intervjuju za XL Semanal zbodel tudi branilec Álvaro Arbeloa, ki je po navdih odšel kar v filmu Gladiator. "Verjamem, da je to naš trenutek. Povedal bi jim frazo iz filma Gladiator: 'Tvoji dnevi slave se bodo kmalu končali.' Verjamemo v to," je dejal Arbeloa. "To je verjetno največji izziv, ki sem ga moral preseči: premagati tako veliko ekipo, kot je ta."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.