Šport > Nogomet
22 ogledov

Mou: Skrbi me celotna Borussia

Borussia Dortmund : Real Madrid EPA
Evropske nogometne velikane skupin A, B, C in D nocoj čakajo obračuni 4. kola lige prvakov. V Madrid prihaja Borussia, medtem ko City doma lovi zadnji vlak proti Ajaxu. Svoj nepremagljivi niz bosta poskušala nadaljevati Porto in Málaga, Zagrebačni pa lovijo prvo točko v ligi prvakov.

Madridčani bodo poskušali narediti vse, da se nemškim državnim prvakom oddolžijo za poraz pred dvema tednoma in znova prevzamejo prvo mesto v skupini D. ''Skupina je težka in vsaka osvojena točka je dobra. Dortmund in Madrid sva v najboljšem položaju, a Manchester City se še vedno lahko vrne. Vse ekipe so pod pritiskom. Skrbi me celotna Borussia. Dvakrat so osvojili nemško ligo in zasedajo vrh naše skupine. So močna ekipa z ustvarjalnimi in hitrimi igralci. Če bodo napredovali iz skupinskega dela, menim, da imajo veliko možnosti za zmago,'' je povedal José Mourinho. Na vprašanje francoskega novinarja, kateri igralci bodo začeli tekmo proti Borussii, je Portugalec povedal: ''Francoz si. Benzema ven, začel bo Varane. Za druge me ne sprašuj.''

Real Madrid je dobil zadnjih 12 od 13 obračunov lige prvakov na Santiagu Bernabéu. Edini poraz mu je prizadejala Barcelona. Dortmund je izgubil zadnjih šest gostovanj v evropskih tekmovanjih, nemški pravki pa se lahko tolažijo s podatkom, da je Real svojo mrežo ohranil nedotaknejo le enkrat v zadnjih devetih obračunih lige prvakov.

''Paziti moramo na vse igralce Real Madrida. Dobri smo na krilu in lahko jim povzročamo težave. Na svetu je dvajset zelo dobrih ekip in Real je ena od njih, a mi smo prav tako. Mourinho je odličen trener, eden najboljših, zelo smešen in dober kolega. Nismo prestrašeni, vendar gojimo veliko spoštovanja do Reala,'' je povedal Jurgen Klopp.

Naredi ali umri za Manchester City

Težka naloga čaka Manchester City, ki ima po treh tekmah na svojem računu le točko in na tekmi z Ajaxom nujno potrebuje zmago. ''To je naša druga sezona v ligi prvakov in verjetno potrebujemo več izkušenj. Ne na igralski ravni, ampak na ekipni. Potrebujemo tudi nekaj sreče, saj smo v izjemno težki skupini in privoščili smo si napaki proti Madridu in Ajaxu,'' je povedal Roberto Mancini.

''Vse ekipe v skupini si želijo igrati v ligi prvakov po zimskem premoru. Seveda si City želi v preostalih treh obračunih osvojiti vseh devet točk. Gremo na dober rezultat. Ne bomo samo napadali, a obrambna igra ni v naši naravi,''
je dodal Frank de Boer. V primeru poraza lahko meščani že pozabijo na napredovanje, saj imajo tri kola pred koncem za vodilno Borussio šest točk zaostanka.

Kdo lahko ustavi Porto?

Dinamo Kijev, ki ima po treh kolih na svojem računu tri točke, bo gostil Porto. ''Seveda bo zelo težko, vendar nujno potrebujemo zmago, če želimo ohraniti naše možnosti. Če ne premagamo Porta in PSG v naslednjem kolu, se lahko poslovimo od napredovanja. O taktiki še razmišljamo, a tudi najboljša taktika ne pomaga, če igralci ne delujejo kot ekipa. V prejšnjih obračunih smo bili neuravnoteženi, glavna težava pa je v naši mentaliteti,'' je pred tekmo povedal trener Dinama Oleh Bokhin.

Porto : Dinamo Kijev | Avtor: EPA EPA
''Obračun bo zahteven za obe strani. Zavedamo se kvalitete nogometašev Dinama. Imajo odlične posameznike in močno ekipo. Dinamo mi je všeč in ne želim, da izpadejo v tej fazi tekmovanja, še posebno, ker njihov trener praznuje 60 let. Načrtujemo zanimivo igro, ki bo nasprotnika motivirala, da pokaže pravi značaj,'' je dodal Vítor Pereira, trener Porta.

Porto lovi še četrto zaporedno zmago v letošnji sezoni lige prvakov, v portugalski ekipi pa blesti zamenjava za Brazilca Hulka. Jackson Martinez je v trinajstih tekmah dosegel že dvanajst golov.

Dinamo Zagreb ne bo gledal znamenitosti

Dinamo Zagreb, ki v ligi prvakov še nima točke, nocoj gostuje pri francoskem PSG. Pred dvema tednoma so varovanci Carla Ancelottija na Maksimirju slavili z 2:0, podobnega rezultata pa se nadejajo tudi na domačem stadionu. ''Letos še nismo igrali izjemnega nogometa, od časa do časa pa smo igrali dobro. Našli smo ravnotežje in rezultati so prišli. Pomembno je, da pokažemo kontinuiteto. Dobili smo devet od 12 tekem, čeprav kvaliteta ni na najvišjem nivoju,'' je povedal Ancelloti.

''Jasno je, da nismo favoriti, ampak v Parizu nismo turisti. Dali bomo vse od sebe in vse je mogoče, saj govorimo o nogometu. Veliko smo se naučili od poraza v Zagrebu. PSG je odlična ekipa z veliko evropske kilometrine. Imajo več izkušenj, vendar zmaga ni nemogoča, saj smo zelo motivirani,'' je povedal Ante Čačić.

Zaskrbljeni Arsene Wenger

arsene wenger | Avtor: EPA EPA
V skupini B vodilni Schalke gosti Arsenal. Topničarji imajo na drugem mestu točko zaostanka, Arsena Wengerja pa skrbi forma njegovih varovancev. ''Zaskrbljeni smo zaradi naše trenutne forme. Začetek sezone je bil obetaven, v zadnjem času pa smo imeli nekaj težav. Težava ni v rezultatu proti Manchester Unitedu, ampak v tem, kako smo izgubili. Schalke je zelo dobra ekipa in niso nam pustili veliko priložnosti,'' se je prve tekme spominjal Wenger.

V skupini C se bosta za drugo mesto borila AC Milan in Zenit. Italijani gostijo vodilno Málago, ruski prvoligaš pa bo nove tri točke iskal na obračunu z Anderlechtom.

Liga prvakov, 4. kolo:

Skupina A:

ob 20.45:
Dinamo Kijev – FC Porto
Paris Saint-Germain – Dinamo Zagreb

Lestvica: 1. Porto 9 točk, 2. PSG 6, 3. Dinamo Kijev 3, 4. Dinamo Zagreb 0.

Skupina B:

ob 20.45:
Olympiakos – Montpellier
Schalke – Arsenal

Lestvica: 1. Schalke 7 točk, 2. Arsenal 6, 3. Olympiakos 3, 4. Montpellier 1

Skupina C:

ob 20.45:
AC Milan – Málaga
Anderlecht – Zenit St. Petersburg

Lestvica: 1. Málaga 9 točk, 2. AC Milan 4, 3. Zenit 3, 4. Anderlecht 1

Skupina D:

ob 20.45:
Manchester City – Ajax
Real Madrid – Borussia Dortmund

Lestvica: 1. Borussia Dortmund 7 točk, 2. Real Madrid 6, 3. Ajax 3, 4. Manchester City 1

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.