Šport > Nogomet
11 ogledov

Mou: Spet imam ekipo

Cristiano Ronaldo Pepe Real Madrid Manchester City Liga prvakov Reuters
V velikem derbiju uvoda v Ligo prvakov je Real Madrid po preobratu pred domačimi navijači s 3:2 ugnal angleškega prvaka Manchester City, ki je na Santiago Bernabeu dvakrat vodil. Trener domačih Jose Mourinho je po zmagi dejal: "Spet imam ekipo!"

Trener Reala Jose Mourinho je na kolenih proslavil odločilni gol prvega zvezdnika Reala Cristiana Ronalda, ki je v 90. minuti zrežiral popoln preobrat in zadel odločilni gol za zmago nad Manchester Cityjem s 3:2.

Madridčani so po slabem uvodu v špansko prvenstvo – Real za vodilno Barcelono po štirih kolih zaostaja za velikih osem točk – Ligo prvakov v skupini smrti začeli s pomembno zmago. Oddahnil si je tudi Mourinho, ki je moral pred tekmo poslušati kritike na račun svoje izjave po porazu proti Sevilli, ko je dejal, da nima ekipe.

"Spet imamo DNA. Spet imam ekipo," je po tekmi novinarjem razlagal Portugalec, ki je odločilni gol svojega rojaka ob izteku tekme proslavil kar na kolenih!

Ponosen, tudi če bi izgubili

"Najpomembneje je, da sem ponosen na ekipo, ne glede na rezultat. Tudi če bi izgubili, bi bil nanje ponosen," je dejal trener aktualnih španskih prvakov in novinarjem pojasnil, da je bila igra povsem drugačna kot proti Sevilli. "Bili smo bolj agresivni, vršili smo pritisk na nasprotnika. Dominirali smo," je dodal nekdanji trener Chelsea in Interja, ki ni želel govoriti o morebitnih nesoglasjih znotraj ekipe.

"V zgodovini Reala sem nihče, lahko pa navijačem naravnost povem, da želimo igrati dober nogomet. Proti Cityju je bilo težko, a smo vseeno zmagali. To je DNA ekipe iz lanskega leta," zaključuje Mourinho.

Proslavljam, ko zabijem pomemben gol

Prvi zvezdnik moštva Cristiano Ronaldo je bil prav tako zadovoljen s svojo predstavo in igro soigralcev: "Igrali smo dobro. Do konca smo verjeli, da lahko zmagamo. Igrali smo kot ekipa." Portugalec je odločilni gol proti sinje modrim za razliko od prvenstvenih, ko se je ugibalo, da je v Madridu nezadovoljen in želi oditi, proslavil: "Gol proslavljam, ko je to treba. Tekma je bila zelo pomembna, gol je bil odločilen za zmago."

Na drugi strani trener meščanov Roberto Mancini razumljivo ni bil dobre volje, saj je njegovemu moštvu sredi Madrida kazalo celo na zmago: "Lahko razpravljamo o izkušenosti ekipe. Imamo nogometaše, ki vodilne vloge igrajo tudi v reprezentancah. Zabili smo dva gola, kar je dobro, moramo napredovati, prav tako moramo biti nezadovoljni s porazom."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.