Šport > Nogomet
20 ogledov

Mourinho: Ronaldo me sploh ne skrbi

jose mourinho Reuters
Trener madridskega Reala José Mourinho je zbranim novinarjem razkril, da ga Cristianova "žalost" ne skrbi preveč, če bo Portugalec na zelenicah le nastopal tako uspešno kot do zdaj.

"Če je Cristiano žalosten in nastopa tako, kot je do zdaj, je to idealno zame. Sem trener in moja odgovornost so rezultati in predstave igralcev na igrišču. Če se pri tem kaj zalomi, me vi 'ubijete'," je zbranim novinarjem v petek popoldne povedal trener Madrida José Mourinho.

"Cristiano trenira z vso močjo. Včasih se mu kaj tudi ne izide, a on je moštveni igralec, vedno je discipliniran na treningu – lahko je vzor drugim. Sam pa se ne bom obremenjeval s stvarmi, ki so površinske in manj pomembne," je nadaljeval bivši trener Porta, Chelseaja in Interja. "Ronaldova zasluga je, da je že vrsto let tam, kjer je v nogometnem svetu. Jaz sem le trener."

Cristiano Ronaldo Real Madrid trening Valdebebas | Avtor: EPA EPA
"Cristiano potrebuje mir"

"Edinstveni" tudi ni priznal, da bi ga izjave njegovega varovanca po tekmi z Granado motile. "Ni me motilo, da je po tekmi v mešani coni razkril svojo razočaranost. Moja skrb je, da zadržimo raven rezultatov in igre iz lanske sezone, to je moja želja za letošnjo sezono," je kontroverzni Portugalec obrnil pogled v prihodnost. Madrid s svojimi uvodnimi prvenstvenimi nastopi namreč ne more biti zadovoljen, nekaj veselja je v vrste belega baleta vnesla zmaga nad Barcelono v Superpokalu.

"Povratna tekma proti Barceloni je kratkotrajno sicer nevtralizirala razočaranje zaradi rezultatov v La Ligi, a Superpokal je za nami, gre za najmanj pomembno lovoriko in moramo se obrniti v prihodnost," je glede nadaljevanja La Lige, v kateri bo Madrid ta vikend gostoval pri vedno neugodni Sevilli, povedal Mou.

Je pa Mourinho priznal, da bi Ronaldu po medijskem viharju, ki ga je sicer sprožil sam, prišlo prav nekaj dni, ko ne bi bil v središču medijske pozornosti. "To sta bila dva fantastična tedna za novinarje. Brez tekem, brez emocij, le te Ronaldove izjave. A zdaj Cristiano potrebuje mir, da se lahko spet posveti tistemu, kar ima najraje – igranju nogometa," je zaključil Mou.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.