Šport > Nogomet
6 ogledov

"Moudrid" slavi 32. naslov belega baleta

Marcelo Pepe Real Madrid naslov prvaki slavje avtobus
1/19
EPA
Navijači Real Madrida so na tradicionalni lokaciji, trgu Cibeles, v četrtek pozdravili svoje nogometne junake, ki so se dan prej v Bilbau veselili 32. španskega naslova v zgodovini kluba. "Za nami je spektakularna sezona, igrali smo zelo dobro in zaslužimo si biti prvaki," je za klubsko televizijo povedal Cristiano Ronaldo.

Nogometaši Real Madrida so z manjšo zamudo stopili na oder, ki so jim ga za slavje ob 32. naslovu prvakov pripravili na tradicionalni lokaciji, trgu Cibeles. Realovci so po zmagi nad Athleticom Bilbaom, ki jim je dve koli pred koncem španskega prvenstva prinesel težko pričakovani naslov prvakov, v četrtek najprej kosili s predsednikom kluba Florentinom Pérezom, nato pa se s stadiona Santiago Bernabéu podali proti mitskemu vodnjaku na Cibelesu.

• Mou: "Osvojil sem vse lige, ki sem jih želel"
• Navijači Reala že proslavljali na Cibelesu
• Ramos: "Tokrat ne bom izpustil pokala"
• Konec monopola Barçe: Real 32-ič prvak

"Ljudje si to zaslužijo, trpeli smo za to slavje," je za klubsko televizijo dejal kapetan Iker Casillas, ki je nato tradicionalno splezal na vrh vodnjaka in boginjo Cibeles olepšal s klubsko zastavo in šalom. Intervju Joséja Mourinha so zmotili njegovi pomočniki: "To je tisto, za kar delamo, da razveselimo navijače," je bilo vse, kar je zmogel povedati Portugalec.

Naslednje leto še enkrat

"Zelo sem vesel, to je moj prvi španski naslov. Navijači si to zaslužijo. Za nami je spektakularna sezona, igrali smo zelo dobro in zaslužimo si biti prvaki," je pristavil njegov rojak Cristiano Ronaldo. "Ne skrbi me zaradi Pichichija (nagrade za najboljšega strelca prvenstva, op. a.), čeprav moramo še videti, kaj se bo zgodilo na zadnjih dveh tekmah. Hvala vsem madridistom. Naslednje leto bomo vse osvojili še enkrat."

Nekaj po osmi uri so nogometaši Reala ob zvokih klubske himne Plácida Dominga začeli odhajati s Cibelesa in krenili nazaj proti Bernabéu, zabava pa se bo v Madridu gotovo nadaljevala še pozno v noč.

Na letu iz Bilbaa je bil sicer glavna zvezda branilec Álvaro Arbeloa, ki je navdušil soigralce z "moonwalkom" v slogu Michaela Jacksona. Vse je na svoj telefon ujel kapetan Casillas, Arbeloi pa se je ob vzklikanju "Maradona!" in "Oeoeoeoe, Diego, Diego!" kasneje pridružil še njegov reprezentančni kolega Sergio Ramos. Boljša kot Kevin-Prince Boateng?

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.