Šport > Nogomet
28 ogledov

Moujevo prvo darilo ob povratku: André Schürrle

Schürrle Bayer Leverkusen Fortuna 1. Bundesliga Nemčija liga prvenstvo EPA
Bayer Leverkusen je po prihodu napadalca Hamburga Sona Heung-mina v četrtek potrdil, da bo njihov mladi nemški reprezentant André Schürrle po uspešnem zdravniškem pregledu postal novi član Chelseaja. Cena naj bi se gibala okrog 21 milijonov evrov.

Son Heung-min, 20-letni reprezentant Južne Koreje, je v Hamburgu odigral fantastično sezono, po kateri je v četrtek podpisal petletno pogodbo z Bayerjem Leverkusnom, njegov prihod pa je odprl tudi vrata za dolgo odlašani prestop Andréja Schürrleja k Chelseaju.

Leverkusen se po odličnem tretjem mestu v zadnji sezoni 1. Bundeslige pripravlja na igranje v Ligi prvakov, Schürrleja pa je športni direktor Rudi Völler v klubu držal vse do četrtka, ko so se "farmacevti" dogovorili za prihod južnokorejskega strelca.

"Že od začetka smo jasno povedali, da se bo prestop Schürrleja k Chelseaju zgodil le, če bo možna primerna športna alternativa," je v četrtek dejal predsednik Leverkusna Wolfgang Holzhäuser. "Ta alternativa je zdaj podpis pogodbe s Sonom Heung-minom, z naše strani pa prestop Andréja Schürrleja ne ovira nič več."

Prva okrepitev pod Mourinhom

Gibljivi vezist in nemški reprezentant, ki je igral že na zadnjem Euru 2012, mora pri Chelseaju prestati še zdravniški pregled, je dodal Holzhäuser. Kluba sta se za prestop 22-letnega Nemca, ki je v lanski sezoni zabil enajst golov, sicer dogovorila že pred časom, dolgo pred prihodom novega trenerja Joséja Mourinha k Chelseaju.

Son je v lanski sezoni za Hamburg zabil gol več od Schürrleja, pristaniškemu klubu pa se ni uspelo uvrstiti v evropske pokale. Južni Korejec je bil vse od prihoda iz domovine član Hamburgove mladinske šole.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice