Šport > Nogomet
17 ogledov

Mourinho rad menja med polčasoma

jose mourinho jurgen klopp EPA
Portugalski strateg José Mourinho ima zanimivo navado. Trener madridskega Reala številne menjave opravi kar med polčasoma. ''Edini'' je, odkar je prevzel vodenje galaktikov, med polčasoma opravil 38 menjav, zadnjič na tekmi z Borussio.

José Mourinho rad menja med polčasoma. To je Portugalec še enkrat potrdil na tekmi Lige prvakov proti Borussii Dortmund, kjer so nogometaši belega baleta v zadnjih minutah uspeli iztržiti točko. Portugalec je ob polčasu zamenjal Higuaína in Modrića, na zelenico pa sta vstopila Callejón in Essien. V letošnji sezoni je med odmorom menjal že devetkrat - od tega je bil dvakrat v to primoran zaradi poškodbe igralca.

Mourinho je med polčasoma že opravil kar vse tri menjave. Lani je na tekmi španskega pokala Madrid z 0:2 zaostajal proti Malagi. Trener Reala je na igrišče poslal Özila, Khediro in Benzemaja, na klop pa so se preselili Callejón, Kaká in Arbeloa. Taktično okrepljeni Real je tekmo preobrnil in slavil končno zmago z rezultatom 3:2. Vse tri menjave med polčasoma je Mou opravil še na tekmi z Dinamom Zagreb. Rekord Mourinha za najhitrejšo tatkično spremembo pa se je zgodil na obračunu z Villarealom. V 28. minuti je namesto Lassa na igrišče prišel Callejón.

Gerrard bi igral za Mourinha

Angleški nogometaš Steven Gerrard se zaveda, da Liverpool za osvojitev angleške premier lige potrebuje čudež, priljubljeni Stevie pa je v med pogovorom na socialnem omrežju Twitter priznal, da si želi igrati pod taktirko Joséja Mourinha. ''Rad bi igral za Mourinha, za 'Edinega','' je povedal Gerrard, ki pa ostaja zvest Anfieldu, kjer je preživel dvanajst let.

steven gerrard | Avtor: EPA EPA
Anglež je še dodal, da je trener Reala Madrida najboljši v svojem poklicu, saj je uspešno krmaril z vsemi ekipami, katerih vodenje je prevzel. Gerrard je razkril, da je večkrat zavrnil priložnost, da bi igral za Mourinha, saj ni želel zapustiti Liverpoola. Leta 2005 se je zanj zanimal Chelsea, Londončani pa so svoje zanimanje še enkrat izrazili leto kasneje. ''Nekateri igralci, ki pridobijo pozornost Reala in Barcelone, povzročijo pravo vojno, da dosežejo premik. To se preprosto ne bo zgodilo,'' je povedal Gerrard. Na vprašanje, katerega igralca bi najraje ponovno videl na Anfieldu, je Gerrard izstrelil: ''Xabija Alonsa. Najboljši vezist, s katerim sem kdajkoli igral. Pogrešam igro z njim.''

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.