Šport > Nogomet
27 ogledov

Mourinho s tožbo nad novinarje

Mourinho Real Madrid Manchester City Liga prvakov Youtube
Portugalski trener madridskega Reala José Mourinho bo tožil urednika športnega dnevnika Marca zaradi zapisa v njegovem časopisu. Mou se s pravnimi sredstvi ni prvič spravil nad predstavnike sedme sile ...

José Mourinho je sprožil civilno tožbo zoper Roberta Palomarja, urednika madridskega športnega časnika Marca. V časopisu, ki je sicer zelo naklonjen "kraljevemu" klubu, se je 17. septembra pojavil zapis, v katerem je portugalski strateg označen kot oseba, "ki pobegne, potem ko povzroči prometno nesrečo". Zapis se je nanašal na izvajanje stratega madridskega Reala, ko je po porazu s Sevillo najprej večino krivde zvrnil na igralce, sam pa sprva ni želel prevzeti odgovornosti za slab začetek v Primeri Division.

"Takšen izraz je pretiran in uporaba takšnih besed je bila povsem nepotrebna, glede na temo članka in njegovo sporočilo. Mourinho se povsem zaveda pomembnosti svobodnega izražanja, zato ni in ne bo nikoli ukrepal s pravnimi sredstvi zoper tiste, ki so in bodo upravičeno in konstruktivno kritizirali njegovo delo," so v izjavi za javnost zapisali pravni predstavniki "Edinstvenega".

49-letnik je v preteklosti že tožil novinarja časnika El País Charlesa Bouvierja, ki je Mourinha označil za "portugalskega nacista". Strateg Madrida se v preteklosti ni želel udeleževati tiskovnih konferenc, kamor je pošiljal svojega pomočnika Aitorja Karanko z obrazložitvijo, da tudi medijske hiše na novinarske konference ne pošiljajo "šefov" (beri urednikov), temveč "zgolj" novinarje ...

"Vem, da bi me kritizirali, če bi izgubili. Napisali bi, da sem nor, ker sem na klopi pustil Ramosa in začel z Essienom, Khediro in Alonsom, "kreativce" pa pustil sedeti. Vem, da je bilo že vse pripravljeno, da ste imeli vse že napisano vnaprej, nato pa ste na računalnikih pritiskali le še briši, briši, briši..," je Mou po tekmi z Manchester Cityjem, ki jo je Madrid dobil s 3:2 v zadnjih minutah, "obračunaval s španskimi novinarji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.