Šport > Nogomet
228 ogledov

Mourinho za Unitedov najslabši začetek sezone obtožuje igralce, sodnike, VAR...

Jose Mourinho Epa
Angleški nogometni prvoligaš Manchester United je z današnjim porazom z 1:3 pri West Hamu izenačil najslabši začetek sezone v 26-letni zgodovini Premierlige. Po sedmih odigranih tekmah so rdeči vragi osvojili vsega deset točk.

Slavni angleški klub je enako slabo začel sezono 2013/14, ko je postavil rekord za najslabši začetek sezone. Takrat je sicer imel malce boljšo razliko v golih, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Tedanji trener Rdečih vragov David Moyes pa ni dočakal konca sezone.

United je sicer pred tekmo s Kladivi veljal za izrazitega favorita, saj so na zadnjih 19 medsebojnih tekmah izgubili zgolj enkrat, medtem ko so nogometaši West Hama z dvema goloma razlike nazadnje slavili daljnega leta 1982.

Jose Mourinho Učitelj na kolenih Šport Nov šok na Old Traffordu, zdaj proti Mourinhu tudi navijači

"To ni dobro. Ekipi manjkata dve stvari. Trud in kvaliteta. To bo še težka sezona za United," sta se o dosedanjem poteku sezone strinjali Manchestrovi legendi Paul Scholes in Rio Ferdinand.

Najnovejši poraz bo še dodatno povečal pritisk na trenerja Joseja Mourinha, ki je zaradi slabega uvoda v sezono in napetih odnosov s prvim zvezdnikom moštva Francozom Paulom Pogbajem na udaru otoških medijev.

jose mourinho paul pogba Dokončno počilo Šport Mourinho vzel kapetanski trak Pogbaju, ta bo kmalu prodan

Glede na to, da je Mourinho v zadnjem času odigral zgolj 1:1 z Wolverhamptonom ter nato izpadel iz ligaškega pokala proti drugoligašu Derby Countyju in sedaj še izgubil v gosteh pri West Hamu, ki pred tem v tej sezoni na domači zelenici še ni zmagal, bi človek pomislil, da se Mourinhu že nevarno maje stolček. Toda karizmatični Portugalec je ponovno uspel najti krivdo drugje.

"Novinarji in navijači so zahtevali, da igra Anthony Martial. Mesece že prebiram in poslušam, da bi moral Martial igrati namesto Alexisa Sancheza. No, danes je Martial igral od prve minute in videli ste, kako se je končalo," je v mladem Francozu našel razlog za poraz Mourinho.

Res je, da Martial ni igral dobro, posledično je bil v 71. minuti zamenjan, toda okriviti izključno mladega napadalca za vse težave je preprosto sramotno. Toda po Mourinhovem mnenju ni bil Martial edini krivec: "Prvi gol je bil čisti prepovedan položaj, toda kaj ko ni VAR-a. Kasneje se je sodnik še zmotil, ko ni dosodil prekrška nad Rashfordom pred tretjim zadetkom."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.