Šport > Nogomet
13 ogledov

Mourinhu je žal

jose mourinho Reuters
Trenerju madridskega Reala Joséju Mourinhu je žal, da je v minuli sezoni s prstom v oko dregnil sedanjega trenerja Barcelone Tita Vilanovo.

Incident med Mourinhom in tedanjim pomočnikom Pepa Guardiole se je zgodil na tekmi superpokala. Na dveh dvobojih je Barcelona sicer zmagala s 5:4.

Portugalec je zdaj priznal, da ni ravnal prav in da med njim in Vilanovo ni več vroče krvi. "Vsekakor tega ne bi smel storiti. Ne glede na to, da za mojim ravnanjem stoji cela zgodba. Zaradi raznih dogodkov sem izgubil živce," se je v svojem slogu pokesal Mourinho in dodal: "Takrat sem storil veliko napako. Trenutno se zelo osredotočam na to, da igralcem dopovem, da morajo biti z mislimi le pri tekmi in da morajo nadzorovati svoja čustva."

mourinho vilanova karikatura | Avtor: EPA EPA
"Med mano in Titom ni težav. Na naslednjih tekmah sva se povsem normalno pozdravila. Na srečo je te zgodbe konec, v prihodnje pa upam, da se bova takšnemu početju izognila," je še povedal portugalski strateg. O ciljih za sezono je dejal, da želi z Realom ubraniti španski naslov, osvojiti pa želi tudi Ligo prvakov: "V pretekli sezoni smo bili zelo blizu. Izločeni smo bili šele po enajstmetrovkah. Smo blizu, in če se bomo trudili, nam bo enkrat tudi uspelo osvojiti Evropo."

Zmagi Reala in Barcelone

Nogometaše Reala je v polfinalu Lige prvakov sicer izločil Bayern. Španci se na novo sezono trenutno pripravljajo v ZDA, na prijateljski tekmi pa so ponoči odpravili Milan s kar 5:1. Cristiano Ronaldo je zadel dvakrat, po enkrat pa so se med strelce vpisali Sergio Ramos, Angel di Maria in Jose Maria Callejon. Edini gol za rdeče-črne je zabil Robinho, ki je v 33. minuti izenačil na 1:1.

Manj prepričljivo so do zmage prišli nogometaši Barcelone. Ti so se pomerili z Manchester Unitedom. Tekma se je končala z 0:0, po enajstmetrovkah pa so z 2:0 slavili Katalonci.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.