Šport > Nogomet
16 ogledov

Barca zaradi Messija ob pol milijona evrov

dani alves adriano barcelona EPA
Kljub odsotnosti Lionela Messija je Barcelona uspešno zakorakala v novo sezono pod vodstvom Tita Vilanove. Gostovali so v Nemčiji, kjer so z rezultatom 2:1 premagali Hamburg. Blestel je Dani Alves, ki se je nedavno pritoževal nad politiko kluba.

Enajsterica, v kateri ni bilo Lionela Messija, je pa zato vsebovala kar nekaj zamenjav, je z rezultatom 2:1 premagala nemški Hamburg. Prvi gol je za Katalonce po vsega štirih minutah igre zadel Dani Alves, ki je kasneje še dvakrat resno zapretil pred nemškimi vrati. V 20. minuti je sledilo izenačenje, španski podprvaki pa so v vodstvo spet prešli pred koncem prvega dela tekme. V drugem polčasu je Barcelona zaigrala s kar devetimi menjavami, medtem ko sta na igrišču ostala le Pinto in Sergi Roberto. Kljub temu so tekmo rutinirano pripeljali do konca in zabeležili zmago, prvo pod taktirko Tita Vilanove.

Barcelona brez Messija vredna pol milijona manj

messi barcelona prvi trening | Avtor: EPA EPA
Na tekmi s Hamburgom katalonski velikan ni mogel računati na storitve Lionela Messija, kar jim je povzročilo tudi finančno škodo. Ob odsotnosti nekaterih španskih nogometašev je bil nastop Argentinca nujen za privabljanje velikega števila obiskovalcev. Njegova odsotnost je klub stala skoraj pol milijona evrov. Hamburg je namreč pred tekmo v dogovor vključil klavzulo, da bo v primeru odsotnosti Argentinca Barcelona dobila približno 30 odstotkov manjši honorar. Tako so namesto predvidenih 1,2 milijona evrov zaslužili približno 400 tisočakov manj.

Alves: ''Moti me, da se klub ni postavil zame.''

Dani Alves | Avtor: EPA EPA
Strelec prvega zadetka Dani Alves je pred dvema dnevoma izrazil razočaranje nad dejstvom, da se vodstvo kluba ob poplavi govoric o njegovem odhodu ni postavilo v njegov bran. ''Krožilo je ogromno govoric, da ne bom ostal. Moti me, da se klub ni postavil zame, a obenem razumem, da morajo skrbeti za svoj interes in ne interes igralcev,'' je povedal Alves, ki želi katalonski klub zapustiti, če do tega pride, z občutkom, da so izpolnili vse svoje cilje. ''Ne počutim se izključen iz Barcelone, a prav tako se ne počutim vključen. Tito pravi, da zaupa vame, in poskušal bom upravičiti zaupanje,'' je dodal 29-letnik, ki je spregovoril tudi o nagradi za najboljšega nogometaša sezone. ''Messi je razred pred vsemi. Ni primerjave z nikomer drugim. Vsak argument, zakaj bi jo moral osvojiti kak drug nogometaš, je potrata zraka,'' je zaključil Brazilec. Na vprašanje, ali ga je presenetila izjava Danija Alvesa, da ga klub ni podprl, je Tito Vilanova povedal: ''Nikoli ni bilo govora o njegovem odhodu. On je ena najboljših pridobitev kluba in eden najučinkovitejših igralcev na svetu.''

Iniesta: ''Pogrešali bomo Guardiolo''

Josep Pep Guardiola Andres Iniesta | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Nogometaši Barcelone so z novim trenerjem izredno zadovoljni, nenazadnje so z njim delali že v preteklosti, svoje mnenje pa je dedil tudi vratar Victor Valdes. ''Vsak ima svoj način dela in svoj stil, toda mislim, da se ne bo veliko spremenilo. Vse, kar je pomebno, je, da Barcelona postane prvak, in k temu cilju stremimo sleherni dan,'' je povedal Valdes in dodal, da je bila izbira Tita Vilanove zagotovo pravilna.

Podobno kot Valdez razmišlja tudi Andres Iniesta, ki je v pogovoru za Gol Television razkril, da s strani Barcelone ne bomo videli ničesar nepričakovanega. ''Pogrešali bomo Guardiolo, a s Titom ne bo dramatičnih sprememb.''

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.