Šport > Nogomet
16 ogledov

Barcelona podarila Pepu lovoriko v slovo

pedro barcelona athletic kraljevi pokal finale
1/8
Reuters
Pep Guardiola se je od Barcelone poslovil v slogu - z lovoriko kraljevega pokala, skupno svojo 14. na klopi Kataloncev. Ti so namreč v Madridu za 26. lovoriko v tem tekmovanju premagali baskovski Athletic s 3:0 (3:0).

Na stadionu Vicente-Calderon, kjer je bil dvoboj odločen že po 25. minutah, je argentinski zvezdnik Messi dosegel že 73. rekordni zadetek v sezoni za Barcelono; 50 golov je zabil v španskem prvenstvu, 14 v ligi prvakov, tri v španskem pokalu, dva na klubskem svetovnem prvenstvu, tri superpokalu in enega v evropskem superpokalu.

''Za nami je zelo uspešno leto. Osvojili smo štiri naslove in zmaga v pokalu daje ekipi večjo vrednost. Vesel sem, da smo sezono zaključili na takšen način,'' je povedal Guardiola. Nekaj besed je namenil tudi prvemu zvezdnike ekipe Lionelu Messiju. ''Zdaj je bolj tekmovalen, kot je bil pred svojim prihodom. V finalu vedno igra odločujočo vlogo. Trenirati najboljšega igralca, ki sem ga in bom kdajkoli videl, je bil privilegij,'' je od Argentincu povedal Španec.

Enainštiridesetletni Guardiola, ki ga bo nasledil njegov dosedanji pomočnik Tito Vilanova, je od leta 2008 na klopi Kataloncev osvojil kar 14 od 19 možnih naslovov. "Klub zapuščam z mirnim srcem, saj smo pustili veliko sled. Za nami je veliko lepih trenutkov, sad trdega dela, in prepričan sem, da ga bodo v klubu nadaljevali. Sam se bom sedaj spočil in v prihodnje poiskal nove izzive," je dejal Guardiola.

Barcelona je tako po drugem mestu v španskem prvenstvu in predčasnem izpadu iz lige prvakov, kjer je branila naslov, osvojila novo lovoriko. Baskovski Bilbao, ki je doslej osvojil 23 pokalnih naslovov, pa je še drugič v tem mesecu izgubil finalno tekmo. V finalu evropske lige je Athletic klonil proti ekipi Atletico Madrid.

''Zamislili in pripravili smo se na tekmo, kjer bomo poskušali z intenzivno in dinamično igro prevzeti vlogo protagonista, vendar nam danes to ni uspelo,'' je povedal Marcelo Biersa, ki pa ni povedal ničesar o svoiji prihodnosti, saj se mu kmalu izteže pogodba. ''Niso pravilno načrtovali,'' je dodal Argentinec.

Finale kraljevega pokala:

Barcelona : Athletic Bilbao 3:0 (3:0)
Pedro (3, 25), Messi (20)

Komentarjev 3
  • Markan 11:49 26.maj 2012.

    ** Komentar je bil zaradi neprimerne vsebine odstranjen **

  • juventus1897 08:19 26.maj 2012.

    Hvala za celoten članek.

  • juventus1897 07:32 26.maj 2012.

    A manjka mogoče še kakšen stavek? Npr. kako je potekala tekma?Žurnal, ponovno FAIL !