Šport > Nogomet
17 ogledov

Moyes izgubil z Evertonom, štirica Suáreza

luis suarez
1/45
Reuters
Manchester United je na prvi tekmi proti Evertonu, nekdanji ekipi trenerja rdečih vragov Davida Moyesa, izgubil z 0:1. Arsenal je prepričljivo ugnal Hull City (2:0), Luis Suárez pa je bil s štirimi zadetki najbolj zaslužen za visoko zmago Liverpoola (5:1).

Ponovno snidenje Davida Moyesa in njegove nekdanje ekipe, v kateri je preživel 11 let svoje trenerske kariere, se ni končalo po željah Manchester Uniteda, saj so rdeči vragi na domačem Old Traffordu izgubili z 0:1. Man Utd s tem porazom ostaja uvrščen na deveto mesto premierligaške lestvice, medtem ko je Everton s petimi točkami več uvrščen štiri mesta višje.

Lepa priložnost za vodstvo se je v 20. minuti ponudila Šinjiju Kagawi, vendar je gostujoči vratar Tim Howard pravočasno krenil iz vrat in japonskemu reprezentantu zaprl pot v mrežo Evertona. Modri so težko zadrževali posest žoge, lepo priložnost iz protinapada pa je zapravil posojeni nogometaš Chelseaja Romelu Lukaku, ko je njegov nizek strel brez večjih težav prestregel Unitedov branilec Nemanja Vidić.

Po kombinaciji Wayna Rooneyja in Rafaela je z glavo mimo vrat meril veteran Ryan Giggs, zadetku v prvem polčasu pa se je najbolj približal Rooney, ko je s strelom z roba kazenskega prostora stresel vratnico, nato pa je nevarnost razčistil Howard.

Vratarja Uniteda Davida de Geo je v zaključku prvega polčasa v obrambo prisilil Lukaku, še enkrat več pa se je izkazal Howard, ki je po podaji iz kota ubranil strel Patrica Evraja, odbito žogo pa je v prečko poslal Danny Welbeck. Neučinkovitost Unitedovih nogometašev je v 86. minuti kaznoval Bryan Oviedo, ki je modrim priigral prvo zmago na gostovanjih pri Manchester Unitedu po 21 letih.

(Arsenal - Hull City) | Avtor: EPA EPA

Suárez piše Liverpoolovo zgodovino

Napadalec Liverpoola Luis Suárez je nedvomno prvo ime 14. kroga angleške Premier lige. Urugvajski reprezentant je na tekmi proti Norwich Cityju dosegel kar štiri zadetke in odigral ključno vlogo pri zmagi redsov, s katero ostajajo zasidrani na četrtem mestu angleške lestvice.

Liverpool je pritisk na nasprotnika vršil vse od prve minute tekme. V začetni fazi obračuna sta s streli proti gostujočim vratom poskusila Glen Johnson in Philippe Coutinho, v 15. minuti pa je za pravo mojstrovino poskrbel Suárez, ki je opazil, da je vratar John Ruddy preveč oddaljen od golove črte in ga z velike razdalje premagal z izjemnim lobom. Manj kot 15 minut kasneje je po podaji Coutinha z glavo zadel še drugič, hat-trick pa je dopolnil v 35. minuti, ko je s polvolejem ponovno premagal gostujočega vratarja.

Liverpool je s podobno igro nadaljeval tudi  v drugem polčasu. Poskus Stevena Gerrarda je z golove črte izbil Ryan Bennett, Ruddy pa je po strelu z razdalje Joea Allena žogo potisnil prek gola.

Suárez, prvi nogometaš Liverpoola, ki je dosegel tri hat-tricke proti isti ekipi, je v 74. minuti zadel četrič, in sicer s prostega strela z razdalje približno 20 metrov. Bradley Johnson je po podaji Nathana Redmonda v 83. minuti dosegel častni zadetek za Norwich, končnih 5:1 pa je še pred iztekom rednega dela postavil Raheem Sterling.

Angleško prvenstvo, 14. kolo:

Crystal Palace : West Ham Utd 1:0 (1:0)
Chamakh (42)

Southampton : Aston Villa 2:3 (0:1)
Rodriguez (48), Osvaldo (69); Agbonlahor (15), Kozak (64), Delph (80)

Stoke City : Cardiff City 0:0 (0:0)

Sunderland : Chelsea 3:4 (1:2)
Altidore (14), O'Shea (50), Bardsley (86); Lampard (17), Hazard (36, 62), Bardsley (84/ag)

Manchester Utd : Everton 0:1 (0:0)
Oviedo (86)

Arsenal : Hull City 2:0 (1:0)
Bendtner (2), Özil (47)
Robert Koren (Hull City) ni dobil priložnosti.

Swansea City : Newcastle Utd 1:0 (1:0)
Dyer (45), Debuchy (76/ag), Shelvey (82)

Liverpool : Norwich City 5:1 (3:0)
Suárez (15, 29, 35, 74), Sterling (88); Johnson (83)

West Bromwich : Manchester City 2:3 (0:2)
Pantilimon (85/ag), Anichebe (90); Agüero (9), Touré (24, 74/11m)

Fulham : Tottenham 1:2 (0:0)
Dejagah (57); Chiriches (73), Holtby (82)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.