Šport > Nogomet
23 ogledov

Moyes: "Rooney ostaja, takšnega igralca se ne proda"

david moyes EPA
David Moyes je na svoji prvi novinarski konferenci kot trener Manchester Uniteda zatrdil, da bo Wayne Rooney ostal na Old Traffordu.

Novi trener Manchester Uniteda, 50-letni Škot David Moyes, je moral že takoj na začetku svojega medijskega udejstvovanja na klopi Rdečih vragov odgovarjati na vprašanja o Waynu Rooneyu. Čeprav ni jasno povedal, ali je "Shrek" zares postavil ultimat za odhod iz kluba, je dejal, da angleški reprezentant ni naprodaj in da bo ostal pri prvakih.

"Vem, da ste komaj čakali, da me to vprašate. A moram vam povedati, da Wayne ni naprodaj. On je igralec Manchester Uniteda in tako bo tudi ostalo. Bodimo resni: gre za izvrstnega nogometaša, ki se ga ne prodaja," je bil jasen nekdanji strateg Evertona.na novinarski konferenci, ki jo je prenašala tudi klubska spletna stran.

Že našel nov motiv

"Večkrat sva govorila in kar je bilo, je bilo. Sedaj delava skupaj. V njegovih očeh vidim iskro. Izgleda, kot da ga nič ne more ustaviti, kot da ima veliko željo, da spet pride v najboljšo formo. Lahko rečem le, da me je s svojim delom do sedaj impresioniral," je glede preteklih sporov z zvezdnikom povedal Moyes in razkril, da je Rooney sedaj spet z glavo na treningih.

Škotski trener je v nadaljevanju dodal še, da bi Liverpoolčanu rad pomagal pri tem, da bi postal najboljši strelec v klubski zgodovini."Zanimivo je, da je Wayne le 50 golov za Sirom Bobbyjem Charltonom in 40 za Dennisom Lawom. Skušali bomo doseči, da Wayne ujame omenjeni dve legendi," je Moyes že skušal najti novo motivacijo za izjemnega napadalca.

"Tudi Anglija bo zadovoljna"

"Wayne je na treningih prizadeven in razpoložen. Na priprave je prišel dobro pripravljen in res se že veselim dela z njim. Drugo leto je tudi svetovno prvenstvo in tudi celotna Anglija bo zadovoljna, če bo Rooney v pravi formi," je zaključil Moyes.

Škot je bil sicer prvi trener Rooneya v njegovi profesionalni karieri, navijači Toffees so ga hitro vzeli za svojega ljubljenca. A že kmalu je prestopil k Rdečim vragom, še pred tem pa se je sprl z Moyesom, s katerim sta se nato nekaj časa "preganjala" tudi po sodiščih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.