Šport > Nogomet
57 ogledov

Mrtvih najmanj 29, ogromno ranjenih

eksplozija Carigrad Vodafone Arena Beşiktaş Bursaspor
1/15
EPA
Pred nogometnim stadionom v Carigradu sta v soboto zvečer odjeknili dve siloviti eksploziji, v katerih je življenje izgubilo najmanj 29 ljudi, večina policistov, 166 pa je ranjenih.

Cilj napada so bili policisti, ki so pred tem varovali nogometno tekmo med Beşiktaşem in Bursasporjem. Za nedeljo so tako v Turčiji razglasili dan žalovanja.

Do eksplozij je prišlo približno dve uri po koncu tekme (končala se je z 2:1 za gostitelje) na novem stadionu Vodafone Arena v Carigradu, ki so ga odprli letos. Navijači so sicer stadion večinoma že zapustili, ostali so le policisti, ki jih je bilo na tej tekmi zaradi visokega varnostnega tveganja veliko.

Prvenstveni obračun je sicer veljal za tekmo visokega varnostnega tveganja, zato so okrepili prisotnost policistov, da ne bi spet prišlo do spopadov med navijači, do kakršnih je že prihajalo v preteklosti. Navijači Bursasporja so bili zaradi tega že kaznovani in sobotna tekma je bila celo prva po več letih, ko so jih spustili na tekmo z Beşiktaşem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.