Šport > Nogomet
36 ogledov

Muamba že spregovoril, srce bije brez pomagal

Dr Andrew Deaner muamba EPA
Kardiolog Andrew Deaner, ki je bil naključno na tekmi med Tottenhamom in Boltonom, je nesrečnemu Fabriceu Muambi takoj prihitel na pomoč in je še vedno v ekipi, ki skrbi zanj. Stanje Boltonovega vezista ostaja izredno resno, a se izboljšuje, spregovoril pa naj bi tudi nekaj besed. Tottenham svojim igralcem ponudil preglede srca.

Fabrice Muamba, nogometaš Boltona, ki se je zaradi srčnega zastoja zgrudil na tla v 41. minuti tekme pokala FA proti Tottenhamu, je še vedno v bolnišnici. Njegovo stanje, leži na intenzivnem oddelku, je stabilno, a še vedno kritično. Morda pa so se njegove možnosti povečale zaradi nenavadnega naključja.

Tekmo četrtfinala pokala FA je namreč spremljal tudi navijač Tottenhama Andrew Deaner, strokovnjak za kardiologijo iz ene od londonskih bolnišnic. Ko je videl, da je Muamba omedlel, je takoj odhitel na igrišče in ponudil svojo pomoč. Strokovnemu osebju je povedal, da mora takoj v specialistično bolnišnico, kamor ga je osebno pospremil, zdaj pa je član ekipe, ki se bori za njegovo življenje.

Dodatni pregledi srca za nogometaše Tottenhama

Tottenham je po šokantnih dogodkih na White Hart Laneu svojim nogometašem ponudil dodatne srčne preglede, so v ponedeljek sporočili iz kluba, trener Harry Redknapp pa je pred sredino tekmo proti Stoke Cityju dejal, da so bili zaradi dogodkov šokirani prav vsi. Tekma med Astonom Villo in Muambinim klubom Boltonom, ki bi morala biti na sporedu dan prej, je že prestavljena za nedoločen čas, pri Boltonu pa bojda tudi razmišljajo, da prekinjene tekme proti Tottenhamu sploh ne bi odigrali in celo predčasno zapustili tekmovanje v pokalu FA.

"Možno je, da bodo učinki vsega tega nekatere prizadeli bolj, kot durge, in težkim razmeram navkljub moramo vsi stopiti skupaj in nadaljevati z našo sezono," je Redknapp povedal za klubsko spletno stran. "Igralcem bomo ponudili kakršno koli pomoč, ki bi jo morda potrebovali, da bi jim pomagali preboleti te dogodke, seveda pa bomo imeli Fabricea vedno v naših mislih in si želeli, da si čim prej opomore. Že danes (v ponedeljek, op. a.) nas je na treningu obiskal kardiolog za rutinsko slikanje, tako da lahko le-to ponudimo vsakemu igralcu, ki bi si to želel."

Sicer pa se nogometni svet združuje v pozitivnih mislih in molitvah za nesrečnega Muambo. Med drugim so se nogometaši Reala Madrida pred tekmo z Málago pojavili v majicah z napisi podpore zanj na prsih. Na hrbtu pa so se spomnili Erica Abidala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.