Šport > Nogomet
20 ogledov

Stanje omedlelega Muambe kritično

Fabrice Muamba tottenham pokal fa
1/6
EPA
Fabrice Muamba, 23-letni nekdanji mladi angleški reprezentant in nogometaš Boltona, se je na tekmi s Tottenhamom v četrtfinalu pokala FA nenadoma zrušil na igrišču. Kmalu je bil odpeljan v bolnišnico, od koder so sporočili, da je njegovo stanje kritično.

Ko je Fabrice Muamba omedlel, ni bilo v njegovi bližini nobenega nogometaša. Nemudoma so mu začeli nuditi zdravniško pomoč in ga odpeljali v bolnišnico. Kratko zatem je sodnik Howard Webb razglasil, da je tekma odpovedana, in sicer pri rezultatu 1:1 v 42. minuti. Angleški mediji so poročali, da se je kasneje nogometaševo stanje stabiliziralo in da je spet začel dihati, a poročila iz bolnišnice govorijo drugače, saj naj bi bil Muambovo stanje kritično.

''Bolton Wanderers lahko potrdijo, da so Fabrica Muambo sprejeli v center za srčne infarkte v londonski bolnišnici, kjer je trenutno v kritičnem stanju na oddelku intenzivne nege," so v sporočilu za javnost zapisali pri klubu. Trener Boltona Owen Coyle je Muambo pospremil v bolnišnico in za Sky News potrdil, da je stanje njegovega vezista kritično, in do naslednjih 24 ur "absolutno ključnih".

Veliko igralcev na igrišču je bilo šokiranih, ko so spoznali, kaj se dogaja pred njihovimi očmi. Rafael van der Vaart se je držal za glavo, po tekmi pa na Twitterju zapisal: "Grozno, kaj se je zgodilo z Muambo med tekmo. Vsi molimo zanj." Emmanuel Adebayor, ki zaradi poškodbe ni igral na White Hart Laneu, je pristavil: "Moje misli so z družino Fabrica Muambe. Vsi molimo zanj in upamo na hitro okrevanje."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.