Šport > Nogomet
44 ogledov

Müller športno čestital Messiju

gerd müller EPA
Nekdanji nemški nogometaš Gerd Müller je po štirih desetletjih ostal brez enega najbolj odmevnih rekordov v svetu športa. Nekdanji zvezdnik Bayern Münchna je Lionelu Messiju, ki je izboljšal njegov izjemni dosežek, športno čestital.

Nekdanji nemški reprezentant Gerd Müller je v koledarskem letu 1972 zabil 85 golov - rekord, ki ga je štiri desetletja kasneje izboljšal Lionel Messi. Argentinec je magično mejo presegel na obračunu z Real Betisom, do konca sezone pa bo imel še tri priložnosti, da letvico prestavi še nekoliko višje.

lionel messi | Avtor: Reuters Reuters
Müller je ob tej priložnost čestital Lionelu Messiju, ki si je po njegovem mnenju rekord nedvomno zaslužil. ''Zasluženo me je presegel. Moj rekord se je obdržal 40 let - 85 golov v 60 tekmah - in zdaj ga je izboljšal najboljši nogometaš na svetu. Vesel sem zanj. On je neverjeten igralec, velikan,'' je povedal Müller in dodal, da ima Messi samo eno napako. ''Fantastičen je. Ima samo eno napako: ne igra za Bayern München. Resnično je prijazen in skromen profesionalec in upam, da doseže še gol ali dva ter rekord obdrži naslednjih štirideset let.''

Varovanci Tita Vilanove se bodo ta teden v sklopu španskega pokala pomerili s Cordobo, kjer bo imel Messi priložnost za nove zadetke. Baça je v petnajstih kolih španske lige oddala le dve točki, obenem pa je zlahka zasedla vrh skupine G v Ligi prvakov in se uvrstila v spomladanski del tekmovanja.

Komentarjev 1
  • McClain 09:51 11.december 2012.

    Muller sportno cetital Messiju; lastnost velikih!