Šport > Nogomet
27 ogledov

Uradno: Messi, Ronaldo in Iniesta za zlato žogo

Iniesta Messi Ronaldo podelitev najboljši evropski nogometaš leta EPA
Fifa in revija France Football sta razglasila, da so nominiranci za zlato žogo v letu 2012 Lionel Messi, Cristiano Ronaldo in Andres Iniesta. Izbrali tudi finalne nominirance v ostalih kategorijah ...

Leo Messi je letos zabil že 82 golov in potrebuje le še tri, da izenači rekord Gerda Müllerja. V pretekli sezoni je z Barcelono osvojil španski pokal, Argentino pa je popeljal na trenutno prvo mesto v južnoameriških kvalifikacijah za SP 2014. Argentinec je zlato žogo osvojil v zadnjih treh letih.

Cristiano Ronaldo je v preteklem tekmovalnem obdobju v La Ligi zabil 46 golov (Messi 50) in s tem Real Madrid popeljal do zmage v španskem prvenstvu. S Portugalsko je na Euru 2012 prišel do polfinala, kjer so jih po enajstmetrovkah izločili Španci. Portugalec je naslov osvojil leta 2008.

Andres Iniesta je s Španijo ubranil evropski naslov, z Barcelono pa slavil v pokalu. Leta 2010 je bil drugi v omenjenem izboru.

Za najboljšega trenerja so bili nominirani Pep Guardiola, Jose Mourinho in Vicente del Bosque. Za najlepši gol kandidirajo mojstrovine Radamela Falcaa, Miroslava Stocha in Neymarja.

Za najboljšo nogometašico bodo kandidirale Marta, Abby Wambach in Alex Morgan. Za naj šefa stroke pri ženskih ekipah pa se potegujejo Bruno Bini, Norio Sasaki in Pia Sundhage.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.