Šport > Nogomet
31 ogledov

Ronaldo: ''Če bi lahko, bi glasoval zase''

real madrid valencia cristiano ronaldo Reuters
Cristiano Ronaldo je opravil pogovor za francosko revijo France Football, ki od leta 2010 skupaj z Mednarodno nogometno zvezo Fifo podeljuje zlato žogo, najprestižnejše priznanje za posameznika na področju nogometa. Portugalec je med drugim dejal, "če bi lahko, bi v glasovanju za zlato žogo obkrožil sebe."

Nogometaš Real Madrida, ki je zlato žogo prejel leta 2008, trikrat pa je bil drugi v izboru (2007, 2009, 2011) kapetanov reprezentanc, reprezentančnih trenerjev in predstavnikov medijev, je tudi dejal, "biti pretirano skromen ni dobro. Pri nas na Portugalskem pravimo, da je pretirana skromnost bolj prevzetnost ali samovšečnost."

"Sem kakršen sem. Meni je to všeč," pravi Ronaldo, ki ni mogel mimo vprašanj o rivalstvu z Messijem, zvezdnikom Barcelone. "Vseskozi naju primerjajo. Tako časniki kot televizije mislijo, da se s tem bolje prodajajo. Igram zaradi ljubezni do žoge in ekipe, katero zastopam. Če bi igral za denar, bi zagotovo bil kje drugje. Mnogi igralci sanjajo o ekipah, kot so PSG, Chelsea ali Manchester United, mene pa trenutno ne vleče nikamor drugam," dodaja Ronaldo in o sebi pravi. "Sem vroče krvi. Večkrat rečem kaj, kar v resnici sploh nočem ali ne razmišljam tako."

Ronaldo, ki je med 23 kandidati za zlato žogo - dobitnik bo znan 7. januarja, bo glasoval kot kapetan Portugalske. Zanj bo to prvič, saj je bil kapetan doslej Nuno Gomes. Lani je slednji največ glasov namenil prav Ronaldu.

Nenavaden konec tedna v La Ligi

Pretekli vikend so bile v Španiji na sporedu tekme 10. kola La Lige. Obračuni pa so minili brez zadetkov Cristiana Ronalda, Lionela Messija in Radamela Falcaa, kar se ni zgodilo že več kot leto dni.

Falcao Valencia Atletico Madrid obliž Liga BBVA Španija | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter
Medtem ko sta Real in Barça zabeležila visoki zmagi, pa je Atlético doživel prvi poraz v letošnji sezoni. Zadnjič nihče izmed treh omenjenih zvezdnikov ni zadel 26. oktobra 2011. Takrat je Barcelona premagala Granado, Real Madrid je ugnal Villareal, Atlético pa je klonil na stadionu San Mamés. Od zadnjega ''presenečenja'', ko so vsi trije zvezdniki ostali brez zadetka, je minilo 38 ligaških tednov.

Na vrhu najboljših strelcev letošnje sezone La Lige ostaja Lionel Messi (13), drugi je Ronaldo (11), tretji pa Falcao (10).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.