Šport > Nogomet
20 ogledov

Casillas: Ne bi glasoval zase

iker casillas EPA
Potem ko je Cristiano Ronaldo razkril, da bi, če bi lahko, v glasovanju za zlato žogo obkrožil samega sebe, se je oglasil še Iker Casillas. Španski vratar je prav tako eden izmed kandidatov za nagrado, čuvaj mreže madridskega Reala pa v nasprotju z Ronaldom ne bi glasoval zase.

Iker Casillas je razkril, da v glasovanju za zlato žogo ne bi glasoval zase zaradi profesionalne etike. ''Po pravici povedano, ne bi mogel glasovati zase. Raje vidim, da potrditev za moje delo pride od zunaj,'' je povedal Španec. Casillasove besede mečejo senco dvoma na trditve Cristiana Ronalda, ki je izjavil, da bi glasoval zase in dodal, da bi tako storili tudi drugi nogometaši.
Vratar madridskega Reala je priznal, da si želi osvojiti prestižno nagrado, vendar se zaveda, da imajo vratarji manjše možnosti. ''Sprašujem se, zakaj igralec, tako pomemben kot vratar, ne dobi priznanja,'' je povedal Casillas in dodal, da ga to dejstvo ne žalosti zaradi osebnih razlogov, ampak zaradi vratarjev po vsem svetu. ''Mi smo kot dirkači formule 1, ki nikoli ne začnejo iz prve vrste, ampak iz šeste ali sedme. Smo pa edini nepogrešljivi člen ekipe,'' je dodal 31-letnik.

Glasoval bo za Ramosa

Casillas bo glasoval kot kapetan Španije, na prvo mesto pa bo imenoval Sergia Ramosa. ''Vem, da je za njim najboljša sezona zadnjih osem let. On je neverjeten osrednji branilec. Izjemen je bil v ligi in evropskih tekmovanjih. Čeprav se ljudje radi spominjajo enajstmetrovke, ki jo je zgrešil v polfinalu lige prvakov,'' je povedal Casillas, ki bo preostale glasove namenil ''Ronaldu, za gole in naslove, in morda Xaviju,'' dodaja Španec. ''Ne gre za osebno glasovanje. Glas nagrajuje napredek čez celotno sezono in dosežene cilje. Ne gre samo za ocenjevanje igralcev, saj že vemo, kateri so najboljši,'' je dodal Španec.

Fizično nima več dvajset let

iker casillas pepe reina | Avtor: EPA EPA
Casillas je izrazil razumevanje nad kritikami, ki jih je bil deležen v zadnjem času, razlog za to pa vidi v izjemno visokih standardnih, ki jih je postavil. ''Zavedam se, da fizično nimam več dvajset let. Bolj moram skrbeti zase in več časa preživeti v telovadnici. Ko se gledam na televiziji, spoznam, da Casillas danes nima ničesar skupnega s Casillasom izpred petih, šestih let. Takrat sem bil fant, zdaj pa nisem več. Z leti na igrišču postaneš veliko zrelejši,'' je povedal Casillas, ki ni pozabil omeniti Joséja Mourinha. ''Šef nas je popeljal nazaj na vrh. Vrnili smo se na raven arcelone,'' je zaključil Casillas.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.