Šport > Nogomet
19 ogledov

Ne Ronaldo ne Messi – najboljši je Ramos

iker casillas sergio ramos EPA
Vratar madridskega Reala Iker Casillas bi nagrado za najboljšega nogometaša na svetu podelil Sergiu Ramosu. Poleg svojega favorita, ki mu mrežo Reala pomaga ohraniti nedotaknjeno, bo Španec na svojo glasovnico vključil Xavija in Cristiana Ronalda.

Iker Casillas bo na prvo mesto nogometašev, ki si zaslužijo nagrado Ballon d'Or, imenoval moštvenega kolega Sergia Ramosa. Branilec je eden izmed Casillasovih najboljših prijateljev, poleg tega pa je centralni branilec po navadi zadnji, ki stoji med napadalcem in vratarjem belega baleta. Casillas bo na glasovnico poleg Ramosa uvrstilCristiana Ronalda in Xavija. Sistem glasovanja predvideva, da prva izbira dobi pet točk, druga tri in tretja eno.

Ronaldo Barcelona Real Madrid El Clasico Liga BBVA Španija liga prvenstvo | Avtor: EPA EPA
Ramos in Casillas veljata za dobra prijatelja. Skupaj sta osvojila špansko nogometno ligo in evropsko prvenstvo. Ramos je na nedavnem evropskem prvenstu igral eno ključnih vlog pri vnovičnem uspehu Španije, zato je vratar belega baleta prepričan, da si branilec iz Seville zasluži priznanje. Iker je lani za prvega favorita imenoval Ronalda, letos pa je Portugalca degradiral na drugo mesto. Na tretjem mestu je pristal Xavi, s katerim se Iker odlično razume kljub napetostim, ki so v zadnjih letih prevevale ligaške El Clásice.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.