Šport > Nogomet
32 ogledov

Mourinho: Ramos je igral popolno

jose mourinho EPA
Predsednik madridskega Reala Florentino Pérez je pred obračunom z Ajaxom na klub naslovil zahtevo, naj se preneha javno prerekanje Joseja Mourinha in Sergia Ramosa. Nasvet je dosegel svoj namen, v Realu pa, tudi po zaslugi visoke zmage na Nizozemskem, spet vlada prijetno vzdušje.

Pepe Ronaldo Ajax Real Madrid Liga prvakov | Avtor: Reuters Reuters
Prvi korak je storil Sergio Ramos, ki je že prek Twitterja zanikal govorice o domnevnem sporu s Josejem Mourinhom, tiskovno konferenco pred obračunom Lige prvakov pa je izkoristil za opravičilo svojim soigralcem. Španec se je opravičil za svoje vedenje na tekmi z Deportivom, kjer je pod svoj dres oblekel majico Mesuta Özila – Nemca je Mou po prvem polčasu potegnil na klop –, ki mu je želel posvetiti zadetek, če bi mu uspelo premagati vratarja nasprotne ekipe. Svojim soigralcem se je opravičil preko Twitterja, na tiskovni konferenci pa je še enkrat potrdil, da avtoriteta Mourinha ni vprašljiva, medtem ko spora med njima ni.

Mourinho: Ramos je igral popolno

Po tekmi z Ajaxom, ki jo je Real dobil visoko, s 4:1, je bil Mourinho razumljivo zadovoljen. ''Dobro smo igrali 75 minut, celotni prvi polčas, v drugem pa vse do Ajaxovega zadetka. Na igrišču smo imeli popoln nadzor. Ajax je bil komaj prepoznaven, saj so igrali zelo obrambno. Po njihovem zadetku smo izgubili nadzor in bili videti bolj nevarno. Potem smo zadeli tretjič in vedeli so, da je tekma končana,'' je povedal Portugalec, ki ni bil zadovoljen z načinom, kako so njegovi varovanci prejeli zadetek v 56. minuti. ''Ne moremo si privoščiti takšnih golov. O tem bi raje govoril v slačilnici,'' je povedal Mourinho.

Kaka Real Madrid avto predstavitev | Avtor: EPA EPA
Trener ni skoparil s pohvalnimi besedami na račun svojih nogometašev, še posebno pa je izpostavil Sergia Ramosa. ''Igral je zelo dobro in moja naloga je, da iz igralcev potegnem najboljše. Odkar je manjkal na tekmi s Cityjem, je odigral tri odlične tekme. Zame je igral popolno, naredil je vse, kar sem upal, da bo,'' je povedal Mourinho, ki je bil prav tako zelo zadovoljen s predstavo Kakaja. Brazilec je prvič letos zaigral v začetni enajsterici in asistiral pri zadetku Karima Benzemaja. ''Kaka je igral dobro, začel pa je zaradi svoje predstave proti Deportivu. Ne morem reči, če bo začel proti Barceloni oziroma če bo Özil na klopi. Ni mi težko izbirati med njima, to je moja naloga,'' je zaključil Mourinho.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.