Šport > Nogomet
29 ogledov

Muraši prizemljili zmaje - 4:2

Nk Olimpija Partizan Stožice Benjamin Kovač
Mura 05 je v Fazaneriji s 4:2 ugnala visokoletečo Olimpija, ki je po zmagi Domžal proti Nafti za nameček padla na tretje mesto na lestvici. Vodilni Maribor je prebolel razočaranje po večnem derbiju, spočit in poln novih moči pa je pred četrtkovo tekmo v Bruggeu premagal CM Celje (5:2).

Gostovanja Olimpije v Prekmurju so bila vselej poslastica in tudi tokrat se je Fazanerija odzvala in pričakala derbi v južnoameriškem vzdušju. Ob tem je domača navijaška skupina Black Gringos slavila 20. obletnico, na osrednji tribuni pa se je zbralo kar nekaj uglednih gostov, med njimi tudi predsednik Nogometne zveze Slovenije Aleksander Čeferin ter predsednik Združenja prvoligašev Branko Florjanič. Srečanje se je začelo po željah gostiteljev, ki pa v prvih minutah v zaključku akcij niso bili dovolj zbrani. V 30. minuti pa je zagrmelo na tribunah. Ljubljančani so se ušteli pri prepovedanem položaju in Mate Eterović se je sam znašel pred vratarjem Šeligo, ga že premagal, toda žoga se je odbila od leve vratnice. Na pravem mestu je bil Nusmir Fajić in z močnim strelom poslal žogo v mrežo med nogami ljubljanskega vratarja. Olimpija je izenačila dve minuti pred koncem prvega dela. Po odlično izvedenem protinapadu je po podaji Sretena Sretenovića z roba kazenskega prostora zadel Nik Omladič. Domači so hitro odgovorili in v zadnji minuti prvega polčasa prek Fajića spet povedli. Sanjski začetek drugega polčasa so domači kronali s povišanjem vodstva v 47. minuti, ko je bil Rajko Rep znova hitrejši od dveh ljubljanskih branilcev in z levico poslal žogo pod prečko. Navdušenje v Fazaneriji se še ni dobro poleglo, ko je na semaforju pisalo 4:1 - s silovitim strelom v desni kot je zadel Leon Horvat. Ljubljančani se kljub velikemu zaostanku niso predali in po dolgi diagonali v kazenskih prostor domačih se je najbolje znašel Dare Vršič in z glavo preusmeril žogo v mrežo gostiteljev. Upanje gostov pa je v dobršni meri splahnelo v 63. minuti, ko je Blaž Božič s prekrškom zaustavil Mitjo Lotriča in si prislužil rdeč karton. Napadi gostov z igralcem manj so bili bolj iz obupa in Fazanerija je lahko slavila veliko zmago.

Maribor napolnil mrežo Celja

Po hitrem vodstvu CM Celja, za katerega je v Ljudskem vrtu že po nekaj minutah poskrbel Iztok Močivnik, so se nogometaši Maribora vrnili, z goloma Dejana Mezge in Arghusa pa v razmaku nekaj minut prevzeli vodstvo na domači zelenici. Roman Bezjak je še pred polčasom zadel za izenačenje in napovedal napet drugi polčas. Vijoličasti so lažje zadihali, ko je Dalibor Volaš v 66. minuti zadel za 3:2, Mezga pa je s pravim evrogolom odločil zmagovalca dolgo pred koncem. V sodnikovem podaljšku je končni rezultat postavil kapetan Aleš Mertelj. Mariborčani so tako pred prvo tekmo v Evropski ligi, kjer bodo v četrtek gostovali pri Bruggeu, na vrhu lestvice zasledovalcem pobegnili za štiri točke.

Prvi zasledovalci so po zaslugi zmage nad Nafto postali Domžalčani, ki jim je zmago pristreljal novinec Dejan Zadnikar. Nekdanji napadalec Interblocka je zabil izjemen prvi gol za svojo novo ekipo, ko je vratarja Darka Pršo premagal z neverjetnim strelom od daleč, v drugem polčasu pa je zabil še zmagoviti gol za rumene. Rezervist Matej Podlogar je bil junak prve tekme kola, kjer je Rudar Velenje premagal HiT Gorico (1:0). Še en Interblockov produkt je za zmago zabil v 90. minuti tekme. V Kranju so Koprčani šele v 8. kolu prišli do prve letošnje zmage. Za visoko zmago s 3:0 so za kanarčke zadeli Bojan Đukić, Davor Bubanja in Alen Čoralić, ki je zatresel svojo zmago.

Slovenska liga, 8. kolo:

Rudar Velenje : HiT Gorica 1:0 (0:0)
Podlogar (90)

Domžale
: Nafta Lendava 2:1 (1:0)
Zadnikar (13, 49); Levačič (64)

Maribor
: CM Celje 5:2 (2:2)
Mezga (22, 81), Arghus (25), Volaš (66); Močivnik (6), Bezjak (29), Mertelj (90)

Mura 05 : Olimpija Ljubljana 4:2 (2:1)
Fajić (30, 44), Rep (46), Horvat (49); Omladič (42), Vršič (54)
RK: Božič (62/Olimpija)

Triglav : Luka Koper 0:3 (0:1)
Đukić (43), Bubanja (50), Čoralić (71/ag)

Komentarjev 4
  • ježek 19:59 11.september 2011.

    tele šip-šap lige tut če neb blo. igralci se pa vn mečejo kot, da so osvojil champions league.

  • jurij 19:36 11.september 2011.

    Govna.

  • Gigii 18:12 11.september 2011.

    Maribor je imel vsaj nek izgovor da je izgubil z 4:1 proti Olimpiji: EvropoOlimpija pa nima nič :D