Šport > Nogomet
13 ogledov

Muri točka, nič golov, dva rdeča kartona

Mura Olimpija Maruško Saša Despot
Nogometaši Mure 05, ki s svojimi uspehi praznih žepov kljubujejo zakonom kapitalizma, so se v 2. kolu kvalifikacij za Evropsko ligo v Lendavi pomerili z bolgarskim CSKA in, čeprav so imeli pol ure igralca manj, iztržili 0:0. Povratna tekma prihodnji četrtek.

Muraši, ki v težkih pogojih navdušujejo z igro in rezultati tako na domačem kot evropskem prizorišču, so napolnili lendavski športni park. Tokrat so imeli za tekmeca velikana bolgarskega klubskega nogometa. Ta pa je tako kot Mura oslabljen, v Lendavo nista pripotovala najboljša napadalca minule sezone Daniel Morales in brazilski nogometaš zvezdniškega imena Michel Platini.

Namesto njiju sta v napadu zaigrala Kamerunec Njongo Priso in Irec Cillian Sheridan. Tekma se je končala brez zadetkov, sodnik pa je pokazal dva rdeča kartona, po enega na vsaki strani. Pri domačih ga je dobil Leon Horvat, pri gostih pa Sheridan.

Goste je spremljala precej velika skupina navijačev, ki pa se niso mogli meriti s pristaši Mure. Ti so bučno podpirali črno-bele. Prvih deset minut srečanja ni prineslo priložnosti nobeni od ekip, potem pa je po podaji Erika Janže Nusmir Fajić z glavo iz ugodnega položaja streljal mimo vrat (tudi če bi zadel, je bil v prepovedanem položaju). V 16. minuti so domači prek Horvata zapretili z razdalje, njegov strel pa je končal nad okvirjem bolgarskih vrat.

Gosti so prek najnevarnejšega napadalca Sheridana prišli do prve polpriložnosti, ki pa ni pomenila večje nevarnosti za zanesljivega Filipa Drakovića. Oboji so igrali previdno, gledalci so spremljali bolj taktični boj med kazenskima prostoroma. Po podoru Ivana Bandalovskega in podaji z desne strani so gosti v 33. minuti prišli do prve resnejše priložnosti, a je Sheridan zgrešil cilj. V 36. minuti je z glavo meril še Plamen Kračunov, minuto pozneje pa je po prekršku Horvata angleški sodnik (pre)strogo izključil Murinega vezista.

V nadaljevanju je igralcem nagajal tudi veter, Bolgari pa so stopnjevali pritisk, a si v prvih 15 minutah niso ustvarili resnejše priložnosti. Številčno šibkejši muraši so se dobro borili, toda utrujeni v napadu niso bili več nevarni. V 67. minuti so gledalci videli nevaren strel Koste Janeva z 18 metrov, žoga pa je zletela kak meter mimo desne vratnice.

Od 68. minute so bile moči na igrišču izenačene, saj si je gostujoči napadalec Sheridan zaradi udarca s komolcem prislužil izključitev. Mura se je znebila pritiska in v končnici srečanja bi lahko domači spravili na kolena bolgarskega predstavnika. Fajić je bil dvakrat v dobrem položaju, prvič je padel med dvema obrambnima igralcema gostov, v drugem primeru pa je pobegnil obrambi gostov, vendar si je dal predolgo podajo, tako da od priložnosti ni bilo nič.

Kvalifikacije za Evropsko ligo, 2. kolo:

Mura 05 : CSKA Sofija 0:0
RK: Horvat (37, Mura); Sheridan (69, CSKA)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.