Šport > Nogomet
16 ogledov

Na Barcelono še lahko za 78 €

Dres, Barcelona Reuters
V soboto zvečer ob 20:30 se bo v Splitu na Poljudu ob stoletnici Hajduka ta pomeril z Barcelono, ki bo premierno nastopila v novih dresih. Vstopnice še niso povsem razprodane.

Ne le za nogometaše, tudi za Gorana Vučevića bo tekma z Barcelono zelo posebna. Gre namreč za bivšega igralca in trenerja Hajduka ter nogometaša Barcelone, za katero je nastopal med letoma 1992 in 1997 ter bil tudi "cimer“ zdajšnjega trenerja Pepa Guardiole: "Ne, ne pričakujem debakla Hajduka. Morda celo nasprotno. Barcelona bo imela žogo več v svoji posesti, a velikega poraza se navijačem ni treba bati,“ je oboževalce belih pomeril Vučević: "Barcelona igra mnogo pripravljalnih tekem, vendar nikoli ni velikih pritiskov. Zanje je najpomembneje, da se zvezde ne poškodujejo, ne pa, koliko golov dajo in prejmejo.“

Balakov: "Ekipa ni živčna“

"Želim, da igralci dojamejo, da so tudi nogometaši Barcelone iz krvi in mesa. Kar se da jih je treba spoštovati, a se jih ne bati. Za zdaj nisem opazil, da bi bila ekipa živčna. Vzdušje je odlično, komaj čakamo dvoboj," je pred srečanjem dejal nekdanji zvezdnik Stuttgarta, zdaj pa Hajdukov trener Krasimir Balakov.

Barcelona prvič v novih dresih

Sobotna tekma Barcelone proti Hajduku bo njena prva v pripravljalnem obdobju. Na njej bodo evropski prvaki prvikrat zaigrali v novih Nikovih dresih, ki so napravljeni iz recikliranega poliestra. Vsak komplet je namreč izdelan iz okrog 13 recikliranih plastenk. S tovrstnim procesom se energija pri proizvodnji zmanjša za 30 odstotkov v primerjavi s tradicionalnim poliestrom.

Domači dres je odet v tradicionalno temnordečo-modro kombinacijo. Na njegovi notranji strani je napis "Tots unit fem força" (v prevodu Vsi skupaj smo močni). Komplet za gostovanja je črn. Še ena novost: napis Unicef, ki bo odslej zadaj, je zamenjal Quatar Foundation.

Še videopredstavitev novih dresov (YouTube)



Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.