Šport > Nogomet
404 ogledov

Na dobrodelni dražbi kupil opremo in jo nato takoj vrnil

Aymeric Laporte
Nogometaš Manchester Cityja s posebno gesto.

V okviru zbiranja denarja za pomoč pri koronavirusu je Alain Vastine, oče francoskega boksarja Alexisa Vastina, ponudil opremo, ki jo je na olimpijskih igrah v Londonu uporabljal njegov sin.

Ta je leta 2015 umrl v helikopterski nesreči v Argentini, ko sta v zraku trčila dva helikopterja, umrlo je 10 ljudi. Leta 2012 je Vastine sicer po kontraverzni odločitvi sodnikov izgubil v četrtfinalu olimpijskega turnirja, štiri leta prej pa je v Pekingu osvojil bronasto odličje v polvelterski kategoriji.

camille muffat Trčenje helikopterjev Šport Med snemanjem TV-oddaje umrli trije športniki

alexis vastine | Avtor: Profimedias Profimedias

V dražbo se je vključil tudi francoski nogometni reprezentant in zvezdnik Manchester Cityja Aymeric Laporte. Ta je odštel 5.000 evrov v dobrodelne namene, nato pa se izkazal še z eno potezo. Opremo umrlega boksarja je takoj vrnil njegovemu očetu.

"To je bila najlepša stvar ob zbiranju donacije, trenutek, ki me je izjemno ganil in spravil v solze," je dejal francoski rokometni reprezentant Cyril Dumoulin, ki je pripravil dobrodelno akcijo in za njo med drugim prejel donacijo družine Vastine. Znesek je namenjen dobrodelni organizaciji v Nantesu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.