Šport > Nogomet
233 ogledov

Na koledarju označen datum tekme s PSG

Jan Repas NK Domžale Jan Repas je zadnjo tekmo za Domžale odigral proti Marseillu.
Slovenska nogometna reprezentanca je na Brdu pri Kranju opravila prvi trening v sklopu priprav na kvalifikacijski tekmi za svetovno prvenstvo 2018 proti Slovaški in Litvi.

Med aktivnimi je na prvem treningu slovenske reprezentance pred ključnima obračunoma bil tudi novinec Jan Repas, ki je tako kot soigralci ostal brez ponedeljkovega treninga, ta je odpadel zaradi slabega vremena.

Nekdanji član Domžal in zdajšnji francoskega Caena je tako vendarle doživel tudi delo v članski izbrani vrsti. "Pozitivno presenečenje. Nisem pričakoval, da me bo selektor tako kmalu poklical v reprezentanco. Sem pa vesel, to je nagrada za delo. Vse bom dal od sebe, da bom čim prej debitiral v slovenskem dresu," je ob zboru reprezentance dejal Repas.

Kevin Kampl Ključni tekmi Šport Kampl (spet) ne bo igral za Slovenijo

Temu se je v zadnjem času dogajalo "na polno". Najprej je z Domžalami igral proti Marseillu v zadnjem krogu kvalifikacij za evropsko ligo, nato je prestopil k francoskemu Caenu, sledil pa je še vpoklic v člansko vrsto. "Res se vse dogaja. Treba je biti z glavo pri stvari na vsakemu treningu, dati sto odstotkov in se čim manj ukvarjati z zunanjim svetom," o vseh potencialnih motnjah pravi Repas, ki je zelo vesel srečanja s soigralci iz izbrane vrste.

"Res je super. Prej sem vse te zvezdnike gledal po televiziji, zdaj pa z njimi igram. Fantastično," je poudaril Repas, ki je za prvi vpoklic v člansko reprezentanco izvedel pred tekmo z Marseillom, veselo novico mu je - tako kot takrat še soigralcu iz Domžal Amedeju Vetrihu - sporočil trener Simon Rožman.

Litvo je treba premagati

Proti nekaterim (super)zvezdnikom, kot je Brazilec Neymar, ki je za astronomskih 222 milijonov evrov iz Barcelone prestopil k Paris St. Germainu, bo igral tudi v vse bolj odmevni francoski ligi. "Sem že pogledal, kdaj bomo igrali proti Parisu St. Germainu. To bo 20. decembra. Moj cilj je, da takrat igram proti njemu," je v smehu pojasnil Repas.

Sicer pa je mladi vezist prizemljen in kar takoj kakšne igralne minutaže v reprezentanci še ne pričakuje. Kljub temu pa je jasno, kaj bo treba narediti na Slovaškem in proti Litvi.

"Vsako tekmo gremo na zmago. Moramo poskusiti zmagati na Slovaškem. Litvo pa je treba premagati, če si želimo na SP."
Jan Repas

Tekma s Slovaki bo v petek ob 20.45 v Trnavi, Litovci pa bodo v Stožicah gostovali 4. septembra. V skupini F po šestih tekmah vodi Anglija s 14 točkami, Slovaška jih je zbrala 12, Slovenija 11, Škotska osem, Litva pet, Malta pa je še brez točke.

Srečko Katanec Reprezentanca Šport Dva povratnika v konici napada
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.