Šport > Nogomet
15893 ogledov

Nacija zavita v črno: nogometni as blestel za reprezentanco, čez nekaj ur umrl

Billel Benhammouda Reševalni pas/Twitter
Alžirija žaluje za svojim nogometašem, ki je dan po eni svoji najboljših predstav v državnem dresu tragično preminil v prometni nesreči

Alžirija je v četrtek v prijateljski tekmi premagala DR Kongo z rezultatom 3:0, naziv igralca tekme pa je pripadel Billelu Benhammoudi, nogometašu alžirskega prvoligaša USM Algera, ki je že v prvih 13 minutah tekme zabil en zadetek in enkrat asistiral.

Billel Benhammouda | Avtor: Profimedia Profimedia

Do konca tekme je še nekajkrat navdušil domače navijače. Za mladega 24-letnega reprezentanta je bil to večer iz sanj... Toda vsega nekaj ur po fantastični predstavi njihovega mladega zvezdnika, je Alžirijo pretresla tragična novica, da je Benhammouda preminil v prometni nesreči.

Skupaj s prijateljem se je namreč takoj po tekmi z avtomobilom odpravil proti Hadjoutu, da bi obiskal svojo družino, toda njegova pot se je tragično končala. V noči na petek je bil namreč žrtev grozljive prometne nesreče v mestu Douaouda na severu Alžirije. Nesreče ni preživel niti njegov prijatelj.

Benhammouda je sicer igral na poziciji ofenzivnega vezista in je veljal za enega najboljših igralcev alžirskega državnega prvenstva, v katerem je nastopal za USM Alger, katerega je leta 2017 okrepil iz svojega matičnega kluba USMM Hadjout.

Za USM Alger je zbral 109 nastopov in 12 zadetkov, leta 2019 pa je osvojil naslov državnih prvakov. Bil je kapetan alžirskih mlajših selekcij, z odličnimi nastopi v prvenstvu pa si je leta 2021 priboril tudi vpoklic v državno reprezentanco, za katero je na šestih tekmah zbral dva zadetka, zadnjega na svoj fantastični četrtkov večer.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice