Šport > Nogomet
13 ogledov

Nad fotografa z brco v mednožje

diego maradona Žurnal24 main
Legenda svetovnega nogometa Diego Maradona, kapetan argentinskega moštva, ki je leta 1986 osvojilo naslov svetovnega prvaka, se je spet znašel v zagati.

Diego Maradona je v domačem Buenos Airesu izgubil živce in napadel fotografa, ki je poskušal 52-letnika fotografirati pred očetovo hišo. Maradona ga je napadel in brcnil v koleno in mednožje.

Fotoreporter revije Gente Enrique Medina je Maradono prijavil policiji in bi ga lahko tožil, a so odvetniki argentinske nogometne ikone kmalu po incidentu stopili v stik z obrcanim paparacem, tako da se bodo najbrž dogovorili o primerni odškodnini zunaj sodnih dvoran in hitro zgladili "nesporazum".

V preteklosti kamenjal novinarje

Maradona je sredi maja s kamenjem obmetaval več novinarjev in fotografov, ki so mu sledili na poti z letališča domov ob vrnitvi v Argentino z lokalnega nogometnega turnirja v Dubaju, kjer je promoviral nogomet in celo dvakrat zatresel mrežo. Takrat je zvezdnik zaustavil avtomobil sredi avtoceste in kamenjal novinarje.

Maradona je na tisti tekmi nosil majico dubajskega športnega sveta, za katerega po koncu trenerske avanture v klubu Al-Wasl – tam so ga odpustili julija lani – nastopa kot "globalni nogometni ambasador". Ekipi dubajskih sodnikov je zabil gola iz enajstmetrovke in prostega strela, bil pa je tudi podajalec pri tretjem zadetku svojega moštva za končni izid 3:2 in zmago v vladni nogometni ligi. Maradona si je na tekmi tudi prislužil rumeni karton, ker je večkrat ugovarjal odločitvam glavnega sodnika.

Komentarjev 1
  • Veteran 09:43 30.julij 2013.

    Fotograf se je moral držati svojega doma ne pa provocirati, kar je že itak splošna praksa večina tako imenovanih oz. samooklicanih "raziskovalnih novinarjev", posebno v slovenskem medijskem prostoru!!