Šport > Nogomet
13 ogledov

Matavž: ''Naj bo stadion poln''

Nogometna reprezentanca v Stožicah
1/16
Boštjan Tacol
Slovenija se bo na prvi tekmi kvalifikacij za svetovno prvenstvo v Braziliji pomerila z reprezentanco Švice. Četa Slaviše Stojanovića bo lahko računala na podporo domačih navijačev, v slovenskem taboru pa so pred tekmo optimistični.

''Vse bo podrejeno temu, da ohranimo mrežo nedotaknjeno, saj nam to do zdaj še ni uspelo. To je glavni cilj in iz tega bomo izhajali. So pa fantje v precej boljšem stanju, kot so bili pred tekmo z Romunijo; viden je kar velik preskok. Zdaj so lahko igralci, ki so bili takrat brez kluba, pa so to uredili, razbremenjeni,'' je glede pristopa k tekmi in stanja v slovenski izbrani vrsti povedal njen selektor Slaviša Stojanović.

''Doma gremo na zmago''

Švicarji so na začetku kvalifikacij zelo samozavestni, imajo se za prve favorite skupine, na generalki pa so v Splitu nadigrali Hrvaško in jo premagali s 4:2. Seveda se naš strokovni štab vključno z reprezentanti zaveda moči nasprotnika. ''Švica je zelo dobra ekipa, njihovi igralci so člani vrhunskih klubov. Vezno linijo imajo zelo uigrano, saj so trije člani Napolija, naš cilj pa je, da jim onemogočimo kombiniranje na sredini igrišča, da se ne bi preveč razigrali. A če smo pravi, se lahko kosamo z vsako reprezentanco in se nam ni treba nikogar bati. Igramo doma, gremo na zmago,'' je vezist Hellas Verone Armin Bačinović odločen v nameri, da si Slovenija v petek zagotovi prve tri točke v tem ciklusu.

''Upam na poln stadion''

V posebno dobri formi pa je trenutno napadalec Tim Matavž, ki je na zadnjih dveh uradnih tekmah za PSV zabil kar pet zadetkov. ''Res mi je šlo v klubu v zadnjem času zelo dobro, le upam lahko, da se bo to nadaljevalo tudi v dresu reprezentance. S Švicarji se sploh ne obremenjujem; mi hočemo igrati svojo igro. Vsekakor pa upam, da bo stadion poln, saj nam veliko pomeni podpora s tribun. Naj navijači pridejo v čim večjem številu.''

Komentarjev 1
  • KUM 18:06 06.september 2012.

    Fantje, bomo z vami in ne bomo hranili grl. Pogum velja!!!