Šport > Nogomet
627 ogledov

Najbogatejši nogometaš na svetu zdaj brez kluba

Faiq Bolkiah Epa
Ostal je brez nastopa v Premier League.

Dvaindvajsetletni reprezentant Bruneja Faiq Bolkiah je ostal brez kluba, saj mu je potekla pogodba, ki jo je imel z angleškim premierligašem Leicester Cityjem. Nogometaš je k lisicam prišel leta 2016, za člansko moštvo ni nikoli zaigral, bil je le redni član mlajših selekcij in občasno rezervnega moštva. 

Gre za povsem običajno zgodbo mnogih mladih igralcev, ki se jim ni uspelo prebiti v vrh otoškega nogometa, a je Bolkiahova zgodba vseeno zbudila zanimanje pri medijih. Gre namreč za najbogatejšega nogometaša na svetu. Faiq je brunejski princ in nečak sultana Hassanala Bolkiaha. Slednji sodi med najbogatejše ljudi na svetu, v svoji oporoki pa je nečaku namenil 20 milijard dolarjev.

Faiq, ki je bil rojen v Los Angelesu, je prihodom k Leicestru nastopal za mladince Chelseaja, v izbrani vrsti Bruneja pa je doslej zbral šest nastopov in en zadetek.

Na lestvici najpremožnejših nogometašev mu sledi Portugalec Cristiano Ronaldo, ki je 'težek' 470 milijonov dolarjev, 50 milijonov manj ima Argentinec Lionel Messi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.