Šport > Nogomet
65 ogledov

Nakup za 73 milijonov evrov

Renato Sanches EPA
Pri bavarskem velikanu so že pohiteli z nakupi za naslednjo sezono.

Novi trener Bayena Carlo Ancelotti bo v naslednji sezoni lahko računal na dve novi imeni, člana štirikratnega zaporednega nemškega prvaka bosta tudi Mats Hummels in Renato Sanches. Za branilca, ki je vrsto let nosil dres Bayernovega največjega rivala Borussie Dortmund, bodo Bavarci odšteli 38 milijonov evrov, le tri manj pa bo že zdaj stal 18-letni portugalski vezist, ki prihaja iz Benfice. Z bonusi bi lahko orli iz Lizbone prejeli sicer še dodatnih 45 milijonov.

Izjemno nadarjeni Portugalec je podpisal petletno pogodbo. "Spremljali smo ga precej časa, veseli smo, da smo ga pripeljali v klub, saj je bil na seznamu želja tudi pri drugih klubih. Gre za dinamičnega, borbenega in tehnično nadarjenega vezista, ki bo še dodatno okrepil našo ekipo," je ob uradni potrditvi sodelovanja dejal predsednik Bayerna Karl-Heinz Rummenigge. Za mladega Portugalca so se sicer zelo zanimali tudi pri Manchester Unitedu.

Zaključen je tudi prestop Hummelsa, ki se tako po osmih letih in pol vrača v najtrofejnejši nemški klub, kjer je že preigral mladinsko kariero, v članski ekipi pa je zbral le en ligaški nastop.

"Odločitev ni bila lahka. Osem let in pol sem bil član BVB in na to sem ponosen," je dejal Hummels in dodal, da bo kljub prestopu dal vse od sebe tudi v zadnjem nastopu za rumeno-črne, ko bodo 21. maja v Berlinu v finalu pokala na drugi strani prav njegovi bodoči soigralci. Leta 2007 je Hummels že odigral eno tekmo za Bayern, leta 2009 ga je po enoletni statusu posojenega igralca njegov nekdanji in zdaj še bodoči klub prodal za 4,2 milijona evrov. V Dortmundu je bil dvakrat prvak (2011, 2012) in enkrat pokalni zmagovalec.

Hummels je še en Bayernov "ulov" iz vrst velikih tekmecev, od koder sta se v zadnjih letih ob velikih odškodninah preselila Robert Lewandowski in Mario Götze. A slednji pri Bayernu nima velike vloge, nezadovoljen je, ker igra zelo malo, tako da v Nemčiji že ugibajo, da se bo morda poleti vrnil k nekdanji ekipi. Prihod Hummelsa pa bržčas pomeni, da se bodo odpovedali tudi Maročanu Medhiju Benatii, ki so ga pred dvema letoma pripeljali iz Rome za 28 milijonov evrov.

Komentarjev 1
  • Silvester Alič 18:27 10.maj 2016.

    tale sanches bo sezono 2016/17 presedel na klopi ali pa v drugi postavi bayerna