Šport > Nogomet
23 ogledov

Namesto Batiste bo gavče vodil Sabella

alejandro sabella selektor Argentina EPA
Potem ko so na argentinski nogometni zvezi po razočaranju na Copi Americi prejšnji teden sprejeli odstop dosedanjega selektorja članske zasedbe Sergia Batiste, imajo Argentinci novega glavnega trenerja. To mesto bo zasedel Alejandro Sabella.

Sergio Batista se je poslovil po južnoameriškem prvenstvu, ki ga je gostila prav Argentina. Privrženci dvakratnih svetovnih prvakov so od domače Cope Americe pričakovali veliko, dobili pa malo, saj je favorizirana argentinska zasedba izpadla že v četrtfinalu. Batista je bil na mestu selektorja le leto dni, saj je šele julija lani nasledil legendarnega igralca Diega Maradono, ki je selektorsko zgodbo končal po neuspešnem nastopu na svetovnem prvenstvu v Južnoafriški republiki.

Generalni sekretar argentinske nogometne zveze José Luis Meiszner je sporočil, da bo Alejandro Sabella novi prvi mož argentinske reprezentance. Uradna predstavitev bo naslednji teden, potem ko bo AFA končala formalne postopke po slovesu dosedanjega trenerja Batiste. Sabella pa bo predvidoma prevzel vodenje izbrane vrste do konca svetovnega prvenstva leta 2014 v Braziliji.

V igralski karieri je 56-letni Sabella največ dosegel pri ekipi River Plate, kot trener pa je zvezdniški trenutek dočakal pred dvema letoma, ko je z Estudiantesom osvojil pokal Libertadores.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.