Šport > Nogomet
17 ogledov

Nani v podaljšku pokopal City

Nani, Nigel De Jong, Manchester City, Manchester United
1/12
Reuters
Po prvem polčasu Community Shielda je Manchester City z zadetkom Lescotta z glavo in bombo Džeka s 25 metrov proti mestnemu tekmecu Unitedu vodil z velikih 2:0. V drugem polčasu pa preporod rdečih vragov, ki ga je z zadetkom v podaljšku za zmago s 3:2 zaključil Nani.

Sezona na Otoku se je že po tradiciji začela s tekmo za superpokal oziroma Community Shieldom, ki je bila letos še toliko bolj prestižna, saj sta se na Wembleyju srečala goreča mestna tekmeca iz Manchestra. Na največjem stadionu v Angliji je po prvem polčasu kazalo na gladko zmago Cityja, ki je vodil že z 2:0. Toda Alex Ferguson je na začetku drugega polčasa v igro poslal tri mladce in zadel v polno. Njegova ekipa je zaigrala kot prerojena in od prve sekunde pritisnila na vrata Joea Harta. Že po sedmih minutah je United znižal izid, šest minut kasneje pa je Nani zadel za izenačenje. Ko se je že zdelo, da bomo spremljali strele iz bele točke, je Nani v četrti minuti podaljška izkoristil napako Vincenta Kompanyja in s svojim drugim zadetkom na srečanju poskrbel, da je prva letošnja angleška lovorika odšla na rdečo stran Manchestra.

Sanjski prvi polčas sinje modrih

Že začetek srečanja je napovedal, da bodo imeli ljubitelji nogometa kaj videti. Igralci obeh ekip so igrali "na nož", manjkalo pa ni niti priložnosti za zadetek. V prvih minutah so prevladovali nogometaši Uniteda, a nekaj lepih priložnosti niso uspeli izkoristiti. Svoje priložnosti so imeli tudi sinje modri, vendar bili podobno neuspešni kot mestni tekmeci. V 38. minuti pa smo videli prvi zadetek. David Silva je s prostega strela v kazenski prostor Uniteda poslal uporaben predložek, ki ga je v zadetek s strelom z glavo med Nemanjo Vidićem in Riom Ferdinandom pretvoril Joleon Lescott. V sodnikovem podaljšku pa nov šok za navijače Uniteda, potem ko je Edin Džeko s pravo bombo zabil za 2:0.

Povratek Uniteda

Pred začetkom drugega polčasa je izkušeni Škot na klopi Uniteda iz igre povlekel Vidića, Ferdinanda in Michaela Carricka, v igro pa poslal Jonnyja Evansa, Phila Jonesa in Toma Cleverleyja ter s to potezo zadel v polno. Rdeči vragi so zaigrali kot prerojeni in v 52. minuti prišli do znižanja zaostanka na 1:2. Harta je po odlični podaji Ashelyja Younga s prostega strela s prefinjenim strelom premagal Smalling, ki je pred tem ušel Džeku. Igra sinje modrih je postala neprepoznavna, kar so rdeči vragi seveda znali izkoristiti in šest minut kasneje prek Nanija (zadel je po sijajni kombinaciji na robu kazenskega prostora: Rooney je sprva s peto podal do Cleverleyja, ki je žogo podaljšal do Portugalca) prišli do izenačanja. United tudi v nadaljevanju ni popustil in pritiskal na vrata mestnih tekmecev, toda do tretjega zadetka ni prišel. Tako je bilo vse do sodnikovega podaljška, ko si je Kompany privošil nedopustno napako in žogo dobesedno podaril Naniju, ki je sam stekel proti vratom Harta, ga mojstrsko preigral in zabil za prvo lovoriko svojega moštva v novi sezoni.

"Nisem mogel verjeti, da ob polčasu zaostajamo z 0:2. Igralci so ostali zbrani in še naprej igrali svojo igro. Na koncu pa prišli do rezultat, ki so si ga zaslužili," je po koncu srečanja dejal Ferguson. "To je United, vsi smo verjeli do zadnje minute in vsi v moštvu smo bili prepričani, da v drugem polčasu lahko zabijemo. Trener nam je naročil, da moramo zabiti prvi gol in nato nam bo lažje. Tako je tudi bilo. Dobro je igrati proti Manchester Cityju in zmagati na tak način. Mislim, da bodo naši navijači ponosni na nas, to je prekrasen dan, v katerem je treba uživati," pa je povedal prvi junak srečanja Nani.

Wembley, Community Shield:

Manchester City : Manchester United 2:3 (2:0)
Lescott (38), Džeko (46); Smalling (52), Nani (58, 94)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.